ÇANAKKALELİ milli sporcu Sertan Aydın'ın su altında tek nefeste 79.94 metre yürüyerek kırdığı rekorun fotoğrafları Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde Anneler Günü'ne özel sergilendi. Rekorun, onaylanması halinde Guinness Rekorlar kitabına gireceği bildirildi.
Milli sporcu Sertan Aydın, ABD'li Joseph Wilkie'ye ait 73.39 metrelik Guinness rekorunu kırmak için antrenörü Müjdat Turan nezaretinde yaklaşık 6 aydır çalışmanın ardından geçen 19 Nisan'da Çanakkale Anafartalar Olimpik Yüzme Havuzu'nda Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmek için su altında tek nefeste 79.94 metre yürüdü. Kırılan rekorun fotoğrafları Anneler Günü nedeniyle tüm annelere ithafen Devlet Güzel Sanatlar Galerisi bahçesinde sergilendi.
Sergiyi, AK Parti Çanakkale milletvekili adayı Bülent Turan, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü, AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı Saime Aydoğan, milli sporcu Sertan Aydın, eşi Bilge Aydın, antrenörü Müjdat Turan ve çok sayıda vatandaş gezdi. Rekor kırarak büyük bir başarıya imza atan Aydın, sergiyi gezen protokol üyeleri ve davetlilere fotoğraflar hakkında bilgi verdi.
Tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak bu sergiyi onlara armağan ettiğini belirten milli sporcu Sertan Aydın, "Sporda başarı destekle gelir. Bazı yerlerde biz sporcular bu konuda tıkanıyoruz. Bu destekleri hissetmek çok güzel. Desteklerinden dolayı herkese bir kez daha çok teşekkür ederim" dedi.
Bilge Aydın da eşi ile birlikte sualtı sporlarında büyük emek verdiklerini belirterek, "Ciddi başarılarımız var. Bu başarının görülmesi ve değerlendirilmesi çok hoşumuza gidiyor ve bizi sevindiriyor" diye konuştu.
FOTOĞRAF