Türkiye, sınır güvenliği, masum insan katliamının durması ve Esed'in alçak saldırılarının önlenmesi adına İdlib'de gerçekleştirdiği faaliyetler Rusya'da hazımsızlığa neden oldu. Rusların Türkiye'de yayın yapan medya organı olan Sputnik, yapmış olduğu bir haberde Hatay'ı 'Çalınan bölge' şeklinde skandal sözlerle ifade etmesi bu hazımsızlığın ve Türkiye korkusunun hangi boyutlara ulaştığının kanıtı niteliğinde oldu.

Site, yaptığı haberi güçlendirmek için bazı Twitter yorumlarına da yer verdi. Hatay'ın Türkiye tarafından işgal edildiği yalanını söyleyen yorumları yapanlardan birinin işgalci İsrail vatandaşı olması, diğerinin ise Kıbrıs'ta işgalci olan Rum vatandaşı olması dikkatlerden kaçmadı. 

Haberde tarihsel gerçeklere de yer verilmedi. Fransız mandasındaki Suriye yönetimine hiç geçmeyen, özerk olarak varlığını sürdüren ve çoğunluğu Türk olan nüfusunun oylarıyla Türkiye'ye katılan Hatay'ın zorla ve şaibeli bir referandumla Türkiye tarafından gasp edildiği yalanı okuyuculara iletildi.

İDLİB'DE ALINAN DARBELERİN SONUÇ RESMİ

Polonya’dan Finlandiya’ya, Baltık’tan Kafkaslar’a kadar tarih boyunca her fırsatını bulduğunda kendine ait olmayan komşu toprakları işgal ve ilhak eden Rusya'nın şehitlerin kanları ile sulanmış vatan toprağı olan Hatay'a karşı skandal ifadeleri İdlib'de destekledikleri Esed rejiminin büyük kayıplar verdiği günde dile getirmesi Türkiye'ye karşı algı operasyonunun parçası.

SPUTNİK'İN SKANDALINA BÜYÜK ÖFKE

Sputnik'in 'Hatay' ile ilgili skandal ifadelerine sosyal medyada büyük bir tepki yükseldi. İşte o tepkilerden bazıları:

-800 yıllık Königsberg’i Kaliningrad yaptılar, %85’i Tatar olan Kırım’da Türk kalmadı, diğer örnekleri saysan 10 Tweet’e ancak sığar ama Fransa’nın nezaretinde yapılan referandumla Türkiye’ye katılan Hatay “stolen province” oldu.

-Kuyruk acısı böyle bir şey işte. 100 yıl da geçse, 200 yıl da geçse dinmiyor. Sıcak denizlere inememek, Doğu Anadolu'dan postalanmak hala içlerinde ukte.