Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesi ek hizmet binasında hizmete açılan Diş Tedavi ve Protez Merkezi bünyesinde 5 ünite ve 6 hekim ile sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde diş çekimi, protez, diş taşı temizliği, dolgu ve kanal tedavisi işlemlerinin yapıldığını belirten Tatvan Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa İkizek, günde 150 ile 200 arasında hastaya hizmet verildiğini söyledi. İkizek, “Hastanemiz bölgede merkezi konumda olduğu için hasta sayısında yoğunluk yaşıyoruz. Diş merkezimiz olmadığı için tüm hastalar Bitlis il merkezine yöneliyordu. Diş Tedavi ve Protez Merkezi’ni açtık ve bu sorunu aştık. Şu an Tatvan ve Tatvan’a yakın ilçeler ile köylerdeki hastalar bizim hastanemize yöneliyor. Bu durum Bitlis’in yükünü hafifletiyor. Aynı zamanda hastalarımıza da daha iyi bir sağlık hizmeti veriliyor. Şu an merkezimizde günlük 150 ile 200 arasında hastaya sağlık hizmeti veriyoruz. İlçemizde özellikle haftasonu ve akşam saatlerinde diş hastalıklarında nöbetçi hekim bulma zorluğu yaşanıyor. İlerleyen aylarda bu sorunları da aşmaya çalışıp, mesai sonrasında da hizmet vermeyi planlıyoruz” dedi.

Diş Tedavi ve Protez Merkezi’ne gelen hastalar ise, önceleri Bitlis il merkezine gitmek zorunda kaldıklarını ve bu sonunun aşılmasından dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirerek, Tatvan’da diş sağlığı ve tedavisi anlamında güzel bir hizmet aldıklarını söylediler.