Kilis Belediyesi havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarını hız verdi.
Kilis Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Su İşleri Müdürlüğü ve diğer birimlerin yaptıkları çalışmalar hakkında günlük olarak kamuoyunu bilgilendiriyor.
Kilis Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından il genelinde inşaat atık ve kumlarını cadde ve sokaklara bırakan şahısların yolu temizlemeleri sağlanarak gerekli cezai işlemler uygulanıyor. Pide ve Francala fırınlarının denetimi yapılıyor. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı, gazete kağıdı ile satış, sulu baca filtresi, yakacak işgalleri ile ilgili tespit edilen eksikliklerin giderilmesi hususunda gerekli işlemler yapılıyor” denildi.
Kilis Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları hızla devam ediyor. Adliye yanında selden dolayı yıkılan korkuluklar herhangi bir soruna teşkil etmeden eski haline getirildi. Ekrem Çetin Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi Prof. Seyfettin Başçıllar Caddesi, Şörhabil Caddesi’n de asfalt çalışmaları başladı. Hakverdi Mahallesi Hafız sokakta bulunan evin 3 metrelik kısmı yıkılarak yolun genişlenmesi sağlandı. Kanal Boyu caddesine baca yükseltme çalışmaları tamamlandı. Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmaları dur durak bilmeden devam ediyor” denildi.
“Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün temiz ve yaşanılabilir bir Kilis için çalışmaları hızla devam ediyor" denilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
"500 Evler, Eski Sanayi, Sebze Halı, Murtaza Caddesi Hacı Halluş Sokak, Cumhuriyet Meydanı, Recep Tayyip Erdoğan Bulvarında çöp alımı ve süpürge çalışmaları yapılıyor. Tüm ana arterlerde caddelerde sulama çalışmaları devam ediyor. Kilis genelinde günlük 130 ile 145 ton arası toplanan çöplerimiz daha hızlı ve düzgün hizmet vermek için çöp döküm şantiyesine gitmekte ve tekrar hizmet vermeye devam etmektedir. Bu şekilde çalışmalar büyük bir hızla devam edecek.”
Su İşleri Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği kaydedilen açıklamada, "Muallim Rıfat Bilge Mah. Ekinciler Sok. No: 11’de yeni servis bağlantısındaki arıza giderildi. Muhsin Yazıcıoğlu Bulvar dolgusu yapıldı. Muallim Rıfat Bilge Mah. Cesmelibsk no 24 arıza giderildi. Ekrem Çetin Mah. Kültür Merkezi yanına 90’lık pvc yapıldı. Kanuni Sultan Süleyman Mahallesi Şörhabil Caddesi 90’lik şebeke arızası yapıldı. Çalışmalar dur durak bilmeden devam ediyor” ifadelerine yer verildi.