Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi önemli bir ameliyata imza atarak kentte ilk kez yapılan “otolog böbrek nakli”, Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Kliniği tarafından başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Arıkan ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatta 62 yaşındaki bir hastaya “otolog böbrek nakli” gerçekleştirildi. Böbrek rahatsızlığı şikayeti olan S.A., AKÜ Ahmet Necdet Sezer Uygulama ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Arıkan ve Doç. Dr. Bahadır Celeb ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Özsoy tarafından gerçekleştirilen operasyon ile sağlığına kavuştu.
Ameliyatla ilgili olarak bilgi veren Prof. Dr. Arıkan, günümüzde birçok hastanın üreterin neden olduğu hastalıklar nedeniyle böbreklerini kaybettiğini belirterek, “Üreter, böbreğin mesane ile bağlantısını sağlayan anatomik yapıya verilen ad olup hastamız da benzer bir rahatsızlık nedeniyle böbreğini kaybetmek üzereyken hastanemize başvurmuştur. Konulan teşhis sonucunda hastamızın sağ böbreğini yerinden alarak kasık bölgesine nakil edilmiştir” diye konuştu.
Arıkan, hastanın kendi böbreğinin nakil edilmesi nedeniyle ömür boyu ilaca ihtiyaç duymayacağını da sözlerine ekledi.