- Adana, 6 Ocak 2026: Süper Kupa yarı finali öncesi stat hazırlandı.
- Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.
- Yeni Adana Stadyumu’nda çim, aydınlatma ve çevre düzenlemeleri yapıldı.
- Vatandaşa etkisi: taraftarlar maçı sorunsuz ve konforlu ortamda izleyecek.
- Takip/sonraki adım: Samsunspor-Fenerbahçe maçı planlanan tarihte oynanacak.
- Resmî kaynak AA ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü; ayrıntılar Samsun Gazetesi’nde.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) inşa edilen ve 2021 yılında hizmete giren 33 bin kişilik Yeni Adana Stadyumu, 6 Ocak Salı günü oynanacak Samsunspor- Fenerbahçe maçı öncesinde bazı çalışmalar yapıldı. Stadyumda çim bakımından membran yenilemelerine, aydınlatma sistemlerinden çevre düzenlemelerine kadar çalışmalar titizlikle gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, Süper Kupa yarı final karşılaşmasına ev sahipliği yapacak Yeni Adana Stadyumu'nda hazırlıkların planlanan takvim doğrultusunda gerçekleştirildiği söyledi Yarı final karşılaşmasının sorunsuz bir şekilde oynanabilmesi için gerekli önlemlerin alındığını belirten Loğoğlu, sahanın maç için hazır olduğunu ifade etti.

40 GÜN SÜRDÜ
Loğoğlu, sahada gerekli düzenlemeleri yaptıklarını anlatarak, şöyle konuştu: "İlk aşamada çimlerin mekanik sistemle delinme işlemini tamamladık. Hemen akabinde yaklaşık 300 kilo çim ekimi yaptık. Sulama ve gübreleme işlemlerimiz de devam etti. Şu an itibarıyla çimlerimizde yüzde 85-90 oranında bir iyileşme söz konusu. Çimlerimizin 6 Ocak'ta oynanacak Samsunspor - Fenerbahçe maçına yaklaştığımızda çok daha iyi olacağını düşünüyoruz."

'ENDİŞEYE GEREK YOK'
Taraftarın güzel bir statta güzel bir maç izleyeceğini vurgulayan Loğoğlu, "Stadyumumuzda ultraviyole (yapay gün ışığı) sistemini devreye aldık. Bu sistemle birlikte 24 saat boyunca çimlerimizin daha hızlı çimlenmesini, yeşil olmasını ve daha kullanışlı hale gelmesini sağlıyoruz. Maç günü, bugünkü halinden çok daha iyi bir durumda olacağını özellikle Adana'daki sporsever kardeşlerimize, Fenerbahçe ve Samsunspor taraftarlarına rahatlıkla söyleyebiliriz. Hiç kimsenin endişelenmesine gerek yok. Maç öncesi herhangi bir sıkıntımız yok." dedi.

MAÇA DAVET
Samsunspor ile Fenerbahçe'yi ağırlayacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Loğoğlu, herkesi 6 Ocak'ta Yeni Adana Stadyumu'nda oynanacak maça davet etti. Stadyum Müdürü Giyasettin Taşkın da stadyumda taraftarların rahat bir şekilde maç izleyebilmesi için tüm temizlik çalışmalarının yapıldığını ifade etti. Yeni Adana Stadyumu'ndaki çalışmaları nedeniyle Trendyol 1. Lig'de mücadele eden Adana Demirspor ile Nesine 2. Lig ekiplerinden Adanaspor'un iç saha maçları başka stadyumlara alınmıştı.
Kasımpaşa- Samsunspor maçına bahis soruşturması! Yeni gelişme
Samsunspor'dan Fenerbahçe taraftarını çıldırtacak hamle
DAHA FAZLA SAMSUNSPOR HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





