Samsunspor Divan Kurulu Başkanı Sadi Subaşı, toplu olarak istifa etme kararı aldıklarını açıkladı. Samsunspor Divan Kurulu istifa etti.

Oy birliği ile alınan istifa kararına ilişkin yapılan açıklamada, Samsunspor Divan Kurulu'nun işlevsizleştirildiğine dikkat çekildi.


İstifa kararı ile ilgili yapılan açıklamada "Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu olarak işlevsiz bir şekilde görev yapmanın Samsunsporumuza bir katkı sağlamayacağı inancı ve yanlış gidişata ortak olmak istemedik" denildi.

Sadi Subaşı, Ahmet Hayvalı, Cevat Öncü, Onur Ferhat Karacan, Fikret Koç, Özdemir Erol, Seyit Esen, Özlem Zeren, Cengiz Uzdil, Ferit Bernay, Hasan Guda, Şaban Sarıkaya, Süleyman Serkan Güler, Mehmet Atalay, Uğur Güneysu Samsunspor Divan Kurulunda ki görevlerinden istifa ederken, açıklamada şunlar dile getirildi.
"Samsunspor Kulübü Dernek Tüzüğümüzün 35.maddesigereğince 07.08.2021 günü yapılan seçimle görev almış bulunmaktayız. Görev süremiz boyunca Tüzüğümüzün 35.Maddesinin d-bendi uyarınca ayda bir kez kulüp merkezinde gerçekleştirmemiz gereken toplantılarımızı kulüp merkezinde toplantı salonu olmaması hasebiyle bizlere kapılarını açan kurum ve kuruluşların salonlarında gerçekleştirdik. SAMSUNSPOR'umuzun hak, menfaat ve geleceği için tüzüğün 35. Maddesinin f-bendi atfı gereğince ve yine tüzüğümüzün 33. Maddesinin a -bendinden s -bendine kadar olan tüm bentleri uyarınca Divan Kurulumuza verilen yetki ve sorumlulukları yerine getirdik. Bu noktada anılan yasal sorumluluklarımız gereğince hazırladığımız tavsiyelerimizi ve tespitlerimizi içeren raporumuzu, Samsunspor Kulübü Dernek Yönetimimiz ile yaptığımız 08.11.2021 tarihli toplantıda Dernek Yönetim Kurulumuza sunduk. Tüzüğümüzün 35. Maddesinin d-bendi doğrultusunda her sezonda üç kez düzenlenmesi gereken 'Genişletilmiş Divan Danışma Kurul Toplantısı'nın ilkini 12.02.2022 Cumartesi günü gerçekleştirdik. Samsunsporumuzun başarısı için hazırladığımız ikinci raporu ve tavsiyelerimizi Genişletilmiş Divan Danışma Kuruluna ve Dernek Yönetim Kurulu'na sunduk. Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu olarak her platformda Samsunspor Derneği ve Futbol A.Ş.'nin yanında olduğumuzu ve desteklediğimizi belirttik. Samsunspormuzun tüm kurullarının Büyük Samsunspor Taraftar ile birlikte etle tırnak olduğunu, marka değerinin korunması gerektiğini belirttik. Anılan yazışmaları tüzüğümüz gereğince iç yazışma usulü ile yerine getirdik. Tüm bu yapıcı, kucaklayıcı, tamamıyla Samsunsporumuzun geleceğini düşünen tutumumuza, üslubumuza ve nezaketimize rağmen, gelinen ve yaşanılan süreçte hazırladığımız rapor içeriklerine yeterli cevap verilmemiş veya içeriklerin birçoğuna hiçbir cevap verilmemiştir. Bu noktada, Samsunspor Derneğinin başta Divan Başkanlık Kurulu olmak üzere Samsunsporumuzun diğer kurullarının işlevsizleştirildiğini müşahede ettik. Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu olarak işlevsiz bir şekilde görev yapmanın Samsunsporumuza bir katkı sağlamayacağı inancı ile 30.04.2022 tarihinde olağanüstü olarak toplanarak oybirliği ile istifa kararı almış bulunuyoruz. Samsunsporumuzun her zaman yanında olduğumuzu belirterek, tüm Samsunspor kamuoyuna saygılarımızı sunarız."

Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.