SAHADA İLK MAÇ 

YILYAK Samsunspor Basketbol Takımı, Türkiye Basketbol Ligi ikinci haftasında, Akran Gemli Basketbol ile karşı karşıya gelecek. Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'nda 16 Ekim Pazar günü (yarın) saat 17.30'da gerçekleşecek. Kırmızı Beyazlılar, sahalarında çıkacakları ilk maç öncesi taraftarı tribüne davet etti. Yeni sezon öncesi önemli çalışmalar yaptıklarını belirten YILYAK Samsunspor Basketbol Başkanvekili Arzu Uslu, "Çok güzel çalışmalara imza attık. Kombine konusunda ise, saha içi kombinelerimiz 5 bin lira, A1 750 lira, genel tribün 300 lira olarak belirledik. Bu şekilde bir düzen yaptık. Bizim için en önemli şet maça gelen taraftarımız. Onlar olmadan hiçbir şeyi yapamayız. Onların desteğine ihtiyacımız var. O yüzden pazar günkü maça Şehrin valisini, belediye başkanlarını iş insanlarını, taraftarımızı kısaca herkesi davet ediyorum. Gelin birlikte galibiyeti yaşayalım.   

KARŞILAŞMAYA ODAKLANDIK 

Başantrenör İlker Salman, "İlk maç mağlubiyet aldık. Ama tabi ki bu bir süreç pazar günü evimizde sahaya çıkacağız. Bu maçla beraber galibiyet serisini başlatmak istiyoruz. Biz hiçbir zaman uzun vadeli plan yapmıyoruz. Hep maç maç gidiyoruz. Tek hedefimiz şu an Gemlik maçı. Bizim için önemli olan Samsun halkına zevkle izleyebilecekleri bir takım yaratmak. Bu her seferinde söylüyorum. Bugüne kadar hep iyi gitti inşallah bu sene de güzel gider" derken, Genel Menajer Emre Ekim ise, "Çok iyi çalışan bir ekibimiz var. Şu an eksiklerimiz var. Ama her hafta üzerine koyarak oynayacağız. İlk maçta kağıt üzerinde bizden üstün ve maddi desteği daha iyi olan bir takıma mağlup olduk. Şimdi evimizde taraftarımızla buluşacağız. Hiçbir maç ne kolay ne de zor. Her şey bizde bitiyor. Biz geçen sezondan ders alarak elimizden geleni yapacağız. Maç maç gidip, elimizden geldiğince fazla galibiyet almak istiyoruz" 

BİZİM İÇİN İTİCİ GÜÇ 

Takım kaptanı Mert Ali Sert, Bu sezon kaptanlık görevi bana verildi. Ama biz burada kardeşlik ve arkadaşlık yapıyoruz. Yeni bir takımız diyebiliriz. Taraftarımız geçen sezon bizim itici gücümüz oldu. Ben tüm taraftarımızı buradan maça davet ediyorum" derken, Göktuğ Baş ise "Bütün hafta çalışmalarımıza iyi bir şekilde devam ettik. Geçen sezonlarda taraftarımızın desteği çok iyiydi. Yine aynı şekilde onları tribünde görmek istiyoruz. Onlar bizim için itici güç" dedi. 

GALİBİYET İSTİYORUZ 

Oyuncu Marquis Jurell Wright, taraftarın karşısında maça çıkacağı için heyecan içerisinde olduğunu belirterek, "Antrenmanlarımız çok iyi bir şekilde devam ediyor. Evimizdeki ilk maçımız olacak. Umut ediyorum ki çok güzel bir atmosfer olacak. Taraftarımızın maçta olması ise bize güç katacak" derken takıma bu sezon katılan oyunculardan, Deniz Genç ise şunları söyledi: Samsunspor taraftarını daha önceden tanıyorum. Hatta rakip olarak evlerinde çıktığım sahada beni çok etkilemişlerdi. Takımımızda çok güzel bir hava var. Çok iyi bir taraftarımız var. İlk maçı kaybettik ama bu maçımıza odaklandık. Taraftarımız ile galibiyeti almak istiyoruz"

Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.