Samsun'da yaşayan vatandaşlar, 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıl dönümü dolayısıyla duygu ve düşüncelerini Samsun'un tek uydu televizyonu Kanal S TV'ye açıkladı. Vatandaşlar, halkın ve devletin iradesiyle hainlerin bertaraf edildiğini belirterek, "Allah o günleri bir daha yaşatmasın" dedi.

DEVLETİ SAVUNDUK

Mevlüt ÇETİNKAYA: 15 Temmuz'un tamamen devlete yapılmış operasyon olduğunu düşünüyorum. Milletimizden ve devletimizden Allah razı olsun sahip çıktılar. Zaten vatandaşların tedirgin olmasının sebebi Cumhurbaşkanından açıklama yapılmamasıydı. Açıklama yapıldıktan sonra vatandaşlar sahaya indi. Meydanlara çıktık, meydanlarda halk ile beraberdik devletimizi savunmaya çalıştık.

'RUHUMUZLA HAREKET ETTİK'

Yücel AZİZOĞLU: Tamamen Müslüman ve Türk ruhuyla hareket ettim. Abdestimi alıp evden çıktım, Cumhuriyet Meydanı'na gittim. Devletimizi ve milletimizi korumak için canla başla olunması gereken yerdeydik. O gece ruhumuzla hareket ettik. Çok büyük fedakarlıklar yapanlar, şehit olanlar var. Allah'tan rahmet diliyorum. Canla ve başla emek gösterenlerden Allah razı olsun. Ömer Halisdemir gibi liderlerle başladı bu mücadele. İnşallah rabbim böyle hazin şeyleri bir daha yaşatmasın. 

'GÜNLERCE NÖBET TUTTUK'

Halis SERDAR:  15 Temmuz günü Doğu Park'ta piknik yapıyorduk. Parkta birisi babasını aradı ve televizyonda darbe haberinin geçtiğini söyledi. Biz de hemen telefondan haberlere baktık. 15 dakika sonra park tamamen boşaldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından da Cumhuriyet Meydanı'na indik. 3 gün 3 gece nöbet tuttuk. Akrabalarımızın bir çoğu gazi oldu. Köyümüzde şehit vardı. Allah o günleri bir daha yaşatmasın. 

'GÖREVİMİZİ YAPTIK'

OLGUN SEMİZ: O gun evdeydim. Darbenin olduğunu haberlerden öğrendim. Cumhurbaşkanından açıklama duyduktan sonra meydana gittik ve görevimizi yaptık. Haberleri izlediğimde ülkemin geleceğinden şüphe ettim. Ben vatanına bağlı birisiyim ve tedirgin oldum. Resmen o akşam vatandaşa bu şekilde muamele görmesi çok kötü. Ben de tank görseydim yapılanların aynısını yapardım. Ben de o tanklara müdahale ederdim. 

'MÜCADELE ETTİK'

HAVVA HATİPOĞLU: Ne yapacağımız bilemedik. Haberleri izlediğimizde perişan olduk. İnşallah böyle şeylerle daha karşılaşmayız. Halkımız, devletimiz için mücadele etti. Ama herkes elinden geleni yaptı. İnşallah bir daha böyle şeylerle karşılaşmayız. 

'GEREKENİ YAPTIK'

KAMİL ÇANKAYA: Ben o anı İstanbulda yaşadım. Bizde şehit olmak istedik ama nasip olmadı. Korktuk haliyle ama yapmamız gerekeni yaptık. Allah bir daha yaşatmasın. 

'DIŞARI ÇIKTIK' 

ETEM KARPUZOĞLU: Halk yürüdü korkmadık. Darbe girişimini akşam 9 gibi öğrendik. 'Halk dışarı çıksın' dendi biz de çıktık. Şehitlerimiz için Allah'tan rahmet diyorum. Rabbim bir daha yaşatmasın. 

'TEDİRİGİN OLDUK'

HASAN GÜZEL: Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Darbe olduğunda ben şehirde değildim köydeydim. Köyde bir şey olmadı fakat herkes haliyle tedirgindi. Allah bir daha yaşatmasın.

O ZİHNİYETE 'DUR' DENDİ

İLYAS ÇAVDAROĞLU: 15 Temmuz'da 60, 70 yıldır kanımıza girmeye çalışarak ihtilal yapmaya çalışan, toplumsal değerlere hakim olmaya çalışan yatak odalarımıza bile girmek isteyen bu zihniyete birileri iyi ki 'dur' dedi.  İyi ki devletimiz buna engel oldu. İnsanlar o gece ne yaptığını bilmiyordu. Olayın akışına kendilerini kaptırmıştı. Kahramanlarımız oldu. Suçsuz yere gençlerimiz de öldü. Çok üzücü bir durum. Allah'tan rahmet diliyorum.

'HERKES VAZİFESİNİ YAPTI'

ŞERAFFETTİN ARLI: Bu memleket, düşmanlara 'dur' demek için sokağa çıktı. Herkes, Türk gençliği vazifesini yaptı. Televizyondan öğrendik. Bu olayda şehit olanlar oldu. Onlara Allah'tan rahmet diliyoruz. 

 SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.