Kaban, mont ve botlar mağazaların vitrinlerinde yer almaya başladı ancak etiketler vatandaşların cebini yakıyor. Samsun'da esnaf, alım gücünün düştüğünü belirtirken, vatandaş ise kışlık alışveriş yapmadıklarını ve eskilerini giydiklerini dile getirdi.  

"ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ"

Samsun Medya Grubu'na konuşan ve fiyatların yüksek olduğunu dile getiren esnaf Fatih Söylemez "Mont fiyatları çok yüksek. Vatandaşında alım gücü biraz daha düştü. Müşteriler taksitlendirerek alışveriş yapmaya başladı. Biz esnaf olarak taksit halinde alımdan etkilenmiyoruz. Her iki tarafta memnun kalıyor" dedi.

"KART KULLANIMI ARTTI"

Kredi kartı ile alımların yükseldiğini kaydeden esnaf Ömer Yılmaz ise, "Kart ile alışveriş arttı. Fiyatlar yükselince müşteriler taksitle almaya başladı. Ama bu işin sonunda taksiti ödemek için de vatandaş sıkıntı çekecek. Esnaf arkadaşlarımız da elinden geleni yapmalı. Müşteriyide zor duruma sokmamak gerekiyor" ifadelerine yer verdi. 

"FİYAT SÖYLEYEMİYORUZ"

Müşterilere fiyat söylerken zorlandıklarını dile getiren esnaf Cengiz Aybar ise şunları söyledi: "Her şey çok pahalı olduğundan dolayı müşteri 3 parça bir şey alsa bin lira tutuyor. Bunu da hemen peşin verme şansları yok. Müşteriler en fazla kaç taksit yapıldığını soruyor. Biz müşteriye fiyatrları söylerken zorlanıyoruz. Çünkü bizlere de çok geliyor. Sattığımız ürünlerin fıyatlarına bizler inanmıyoruz ki müşteriyi nasıl ikna edelim."

Kışlık alışveriş yapamadıklarını belirten bazı vatandaşlar şöyle konuştu:

"ESKİLERİ GİYECEĞİZ"

Berat BÜYÜK: Aşarı abartı fiyat var. Geçen sene aldığım kıyafetimin aynısını arkadaşımıza almak istedik. Fiyatı görünce şaşırdık. 300 liraya aldığım giysinin bu sene 800 lira olduğunu gördük. Öğrenci olduğumuzdan dolayı da alamıyoruz. Eskiden aldığımız montları iyi ki almışız. Bu şekilde yeni mont almak imkansız. Eskileri giyeceğiz.  

"AŞIRI PAHALI"

Nebahat DURGUT: Kışlık kıyafetler aşırı pahalı. Eskiden aldığımız kışlık kıyafetleri giyeceğiz. 2 tane oğlum 1 tanede kızım var. Bu sene oğluma 750 liraya mont aldım. Gram altın fiyatıyla montların fiyatı neredeyse eşdeğer. Allah yardımcımız olsun.  

"HİÇBİR ŞEY ALINMAZ"

Yegane SEKMEN: Önceden aldığımız kıyafetleri hala kullanıyoruz. Şu anki fiyatlarla hiçbir şey alınmaz. Asgari ücretlede geçinilmiyor. Giyim alışverişinde taksitlendirme yaparak alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Her şey çok pahalı.  

Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.