Ülke genelinde su tarifesinin en pahalı olduğu illerden biri olan Samsun'da bazı vatandaşlar, faturaların günden güne  yükseldiğinden yakınarak, Büyükşehir Belediyesi'ne indirim çağrısı yaptı.

Kanal S mikrofonlarına konuşan bazı vatandaşlar su fiyatlarına tepkisini dile getirerek, şunları söyledi:


"KÖTÜ BİR DURUM"

Selim YAMANOĞLU: Aşırı pahalı. Bir sene önceye kadar ayda 150 lira fatura gelirken artık 450-500 liradan aşağı gelmiyor. Doğalgaz ve elektriğin pahalı olmasından dert yanarken su da aynı dereceye geldi. Su devletin elinde olan bir şey. Sosyal bir devletin halkına suyu bu kadar pahalı satması kötü bir durum. Fiyatların en az yüzde 50 geri çekilmesi gerekiyor. Maaşlar belli, halk zaten zor geçiniyor. Bu kadar zam yapılmamalı. 

"EKONOMİK DEĞERLER ZEDELENDİ"

Yusuf YILMAZ: Artık pahalı olmayan hiçbir şey yok. İnsanların ekonomik değerlerini zedelendi. Hayat şartları değişti. Su milli bir değer halka yönelik bir değişiklik, indirim yapılmalı. Samsun karadenizin en sulak bölgesi, suyun bu kadar pahalı olması çok ironik. Halka bu fiyatlar yansıtılmamalı.   

"FİYATLAR ÇEKİLMELİ"

Aysel KAPLAN: Önceye göre çok pahalı. Hayat şartları zor, faturalarımızı zor ödüyoruz. Asgari ücret yeterli gelmiyor. Fiyatlar geriye çekilmeli. Samsun'da su bol fakat fiyatlar çok fazla. 

"İNDİRİM OLMALI"

Vedat ÖZTÜRK: Her şeyin yukarıya çıktığı bu dönemde indirim olması halkımız rahatlamış olur. Maliyetlerin düşürülme olasılığı varsa faydamıza olur. 

"VATANDAŞ ÖDEYEMİYOR"

Necmettin ÖZASLANTÜRK: Vatandaş ödeyemiyor. Gelirlerimiz bu pahalılığı karşılamaya yetmiyor. İndirim yapılmalı, vatandaşı düşünmeliler.

"EN PAHALI SU BİZDE"

Hüsamettin KESKİN : 2 kişi olmamıza rağmen, fatura çok yüksek geliyor. En ucuz kullanması gereken bir il varsa bu Samsun olmalı. Yeşilırmak geçiyor, barajlarımız var en pahalı suyu biz kullanıyoruz.

"VATANDAŞ KORUNMALI"

Hasan CÜCEN: Diğer şehirlere nazaran gayet normal olduğunu düşünüyorum. Bazı şehirlerde suyun bile olmadığını görüyoruz. Her şey çok pahalı zaten. Fakat belediyenin vatandaşı koruması gerek özellikle dar gelirli insanlar için.

"EN UYGUN SAMSUN'DU  "

Filiz Firdevs Aydın Yücel: Oldukça pahalı. İndirime gidilmeli diye düşünüyorum. Vatandaşı düşünmeleri gerekiyor bence hayat pahalılığı zaten belli. En uygun Samsun'du şimdi çok değişti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.