İŞTE SAMSUNLU ÜNLÜLER

Samsun'un ünlü isimlerini sizler için derledik. İşte internet üzerinde sıkça araştırılan 'Samsunlu ünlüler' 'Samsunlu sanatçılar' ve 'Samsunlu sporcular'...

ferhan-sensoy-samsun.jpg

FERHAN ŞENSOY

Samsunlu usta oyuncu Ferhan Şensoy tiyatronun unutulmaz isimlerindendir. Ses Opereti'ni yeniden canlandıran Ferhan Şensoy'un 'Ferhangi Şeyler' adlı tek kişilik gösterisi yoğun ilgi gördü. Ömrü boyunca pek çok esere imza atan usta oyuncu, tiyatroyu büyük bir kesime yaymış ve sevdirmiştir. Ferhan Şensoy 2021 Ağustos ayında hayata veda etmiştir.

simge-akoz-samsun.jpg

SİMGE AKÖZ

Sert smaçları ile kendine hayran bırakan Samsunlu sporcu Simge Aköz, Filenin Sultanları ile büyük başarılara imza atmaya devam ediyor. Simge Aköz, Filenin Sultanları arasında 'Atom Karınca' olarak bilinmektedir.

Fahriye-evcen-samsun.jpg

FAHRİYE EVCEN ÖZÇİVİT

Türkiye'nin en başarılı oyuncularından Fahriye Evcen oyunculuğunun yanı sıra kulaklarımızdan silinmeyen sesiyle de adından söz ettirmektedir. Oyunculuğu son derece profesyonel olan Fahriye Evcen film, dizi ve reklam çekimlerinde yer almaktadır. Fahriye Evcen “Dünyanın En Güzel 30 Kadını” seçmelerinde Adriana Lima, Emma Watson gibi dünyaca ünlü ismin arasında yarışarak 9. sırada yer almayı başardı.

sagopa-kajmer-samsun.jpg

SAGOPA KAJMER

Keskin dili ve doğruları söyleyen kalemi ve etkileyici müziği ile içimizde saklı duyguları açığa çıkaran Samsunlu sanatçı Sagopa Kajmer, Rap müziğe yön veriyor. Derin manalı şarkıları ile dinleyenlerin ruhuna dokunur. Asıl adı Yunus Özyavuz olan Sagopa Kajmer'in milyonlarca hayranı bulunuyor.

saban-yilmaz-samsun.jpg

ŞABAN YILMAZ

Ata sporumuz güreş dalında büyük başarılar elde ederek adından söz ettiren 'Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin güçlü ismi Samsunlu Şaban Yılmaz başpehlivandır. Değerli bir güreşçimiz, 2005 yılında galip olmuştur.

nebahat-cehre-samsun.jpg

NEBAHAT ÇEHRE

Aşk-ı Memnu dizisinde 'Firdevs Yöreoğlu' karakteriyle hafızalara adını kazıyan Samsunlu oyuncu Nebahat Çehre oyunculu, asla değişmeyen güzelliği, zekası ve asaletiyle tanınan bir isim olmuştur.

orhan gencebay samsun.jpg

ORHAN GENCEBAY

7 yaşında bağlama çalmayı öğrenen Samsunlu usta oyuncu Orhan Gencebay, ilk bestesini ise 10 yaşında yapmıştır. Orhan Gencebay'a ait 'Sevemedim Karagözlüm' şarkısının bestesi Türk filmlerinin ve günümüzün unutulmayan şarkıları arasında yer aldı. Türk filmlerinde oldukça önemli yapımlarda büyük emeği geçen Orhan Gencebay pek çok film ve yapımda yer alarak camianın başarılı, saygın ve unutulmaz isimlerinden olmuştur.

tanju-colak-- samsun_640x370.jpg

TANJU ÇOLAK

335 gol ile tarihe adını yazdıran 'en golcü futbolcu' Samsunlu Tanju Çolak 'Gol Kralı' olarak bilinir. Attığı goller ile Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü’ne layık görülen Tanju Çolak, bu başarıyı elde eden tek Türk futbolcudur. Futbolun yaşayan efsanesi olan Tanju Çolak futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak kariyerine devam etmektedir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.