Samsunlu tiyatrocu "Yekta Keçeli kimdir?", "Yekta Keçelinin tiyatro hayatı basıl başlamıştır?" tiyatrocu Yekta Keçeli'nin hayatına dair tüm detaylar yazımızda...

SAMSUNLU TİYATROCU YEKTA KEÇELİ KİMDİR?

Samsun'un Bafra ilçesinde 1946 yılında doğan ünlü tiyatrocu Yekta Keçeli, ilk orta ve lise eğitimini Samsun'da okurken tiyatroya ilgi duymaya başladı.

YEKTA KEÇELİ TİYATROYA NASIL BAŞLADI?

1960' lı yıllarda amatör tiyatro hayatına başlamış oldu. Tiyatro macerasında ilk önemli tecrübesini 1963 yılında Samsun Oda Tiyatrosunda yaşadı. profesyonel olmak için İstanbul'a gitti. Avni Dilligil Tiyatrosunda ilk İstanbul deneyimini yaşadı. Yekta Keçeli Ankara Halk Oyuncuları, Ankara Birlik Tiyatrosu, Nisa Serezli – Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi büyük Tiyatrolarda çalışma fırsatı buldu. Yine önemli isimler olan Tuncel Kurtiz, Yılmaz Gruda, Yıldırım Önal, Zeki Göker gibi birçok ustalarla birlikte sahne alma fırsatı yakaladı.

SAMSUNDA "DÜŞ EVİ" KURUCULARINDAN OLDU

memleketi samsuna dönen yekta keçeli 1998 yılında "Samsun Düşevi" kurucularından birisi oldu. Düş evinde sahne alan oyunlarda; Kuvayi Milliye Destanı, Eskici Dükkanı, Üç Kuruşluk Diktatör, Çıkmaz Sokak, Parasız Yaşamak Pahalı, Körleşme, Kamyon, Duvarların Ötesinde oyuncu olarak yer aldı. Yine düş evinde sahnelenen teneke adlı oyunda ise hem oyuncu hem yönetmen olarak görev aldı. 2006 yılında vefat eden tiyatrocu, galası yapılmış olan “3. Sayfadan Kadın Hikayeleri” adlı oyunda da oynamaya hazırlanıyordu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.