Ünlü orkestra şeflerinden birisi olan "Samsunlu Orkestra Şefi Erol Erdinç Kimdir?", "Erol Erdinç" ve hayatına dair tüm detayları sizler için derledik.

ORKESTRA ŞEFİ 1.jpg

SAMSUNLU ÜNLÜ ORKESTRA ŞEFİ EROL ERDİNÇ KİMDİR?

1945 yılında Samsunda doğan Erol Erdinç, müzik eğitimine Ankara devlet konservatuarında başladı. Türkiye'de eğimini tamamladı ve okuduğu okulda öğretim görevlisi odu. 5 yıl sonra Fransadan kazandığı burs ile Paris Devlet Konservatuarı ve Ecole Normale de Musique'te orkestra şefliği okumaya başladı.1975-1980 yılları arasında pek çok dünyaca ünlü ustalarla çalışma fırsatı buldu.1980 yılında Türkiye'ye dönerek Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde orkestra şefliğine atandı. Daha sonra 1983 ve 200 yıllarında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi ve müzik yönetmeni olarak görev yaptı. 2000 ve 2002 yılında Bilkent üniversitesinde müzik fakültesinin dekanı olarak görev aldı.2002 senesinden itibaren Türkiye'de ilk kurulan Müzik Okulu ve eğitim kalitesi açısından bir lider olan Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı kompozisyon ve orkestra şeflik ana sanat dalı başkanı oldu.

ORKESTRA ŞEFİ 2.jpg

EROL ERDİNÇ ESERLERİ

Yaylılar Dördülü (1970),

Orkestra Suiti (1971),

Orkestra için Senfonik Bölüm (1973),

Obua ve Piyano için Suit (1975).

Ayrıca çok sayıda orkestra düzenlemesi ve çocuk şarkıları bulunmaktadır.

ŞEFFFFF.jpg

EROL ERDİNÇ ÖDÜLLERİ

1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verilen ancak daha sonra geri alınan sanatçılardan biri oldu.

2012 Hacettepe Üniversitesi Sanat Ödülü aldı.

2004 yılında Fransa Hükûmeti tarafından Chevalier de l′Ordre des Arts et des Lettres Sanat ve Edebiyat Nişanı verildi

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.