Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu, 2025 yılı organizasyon planlamaları kapsamında yeni görev atamalarını gerçekleştirdi. Yapılan toplantıda, ulusal ve uluslararası organizasyonların daha verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla önemli isimler kritik görevlere getirildi. Bu kapsamda, Samsunlu Milli Takım Antrenörü Aytunç Göz, Yüksek Performans Direktörü olarak atandı. Göz, yeni görevinde atletizm, yüzme ve masa tenisi branşlarından sorumlu olacak. Atamanın ardından açıklamalarda bulunan Göz, kendisine verilen bu önemli sorumluluk nedeniyle duyduğu gururu dile getirerek, destek veren herkese teşekkür etti.

AYTUNÇ GÖZ KİMDİR?

Samsun'un gururu Mustafa Nurullah'tan Vali Orhan Tavlı'ya ziyaret Samsun'un gururu Mustafa Nurullah'tan Vali Orhan Tavlı'ya ziyaret

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümünden mezun olan ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nde görev yapan Aytunç Göz, kariyerine gönüllü olarak engelli sporculara antrenörlük yaparak başladı. Bu süreçte köy köy, ilçe ilçe gezerek yetenekli sporcuları keşfetti. 2015-2016 eğitim-öğretim döneminde Samsun'da Özel Yetenekler Projesi Sorumlusu olarak görev yapan Göz, birçok özel sporcunun antrenörlüğünü üstlenmeye devam etti. Ardından Milli Takım Antrenörlüğü ve Özel Sporcular Teknik Sorumlusu görevlerini de yürüten Göz, yetiştirdiği sporcularla büyük başarılara imza attı. Göz’ün antrenörlüğünde birçok sporcu, Türkiye, Avrupa, Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlarda tarihi başarılar elde etti. Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları’na üç sporcuyla katılarak ülkemizi temsil eden Göz, para atletizmde kadınlar atlama branşında Türkiye'ye ilk olimpiyat madalyasını kazandıran Fatma Damla Altın'ın da antrenörlüğünü üstlenmişti.

Muhabir: SAMET ÖZEN