İstanbul ve Ankara’da çok sayıda iş adamı, bürokrat ve pilottan kamu ihalelerini alarak yüksek kâr vaadiyle  milyonlarca lira toplayan Kesici ile birlikte 4 kişinin yakalanması için sabah saat 06:00 sıralarında 24 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Polis tarafından gözaltına alınan Kesici, bir pilot ve eşi ile bir işadamı çıkarıldıkları mahkemece yurtdışına kaçma ve delil karartma olasılığını da göz önünde bulundurarak tutuklandı.

Bahri Kesici’nin Onur Air’in satışına aracılık etmek ve komisyon almak, yüksek kâr vaadiyle mezarlık yeri satın almak için para toplamak ve kamu ihalelerinden pay vermek amacıyla milyonlarca lira topladığı, mağdurlar arasında pilotların, bürokratların ve iş adamlarının olduğu öğrenildi.

Antalya’da cezaevine konulan Bahri Kesici ve diğer üç kişinin duruşması 6 Şubat’ta gerçekleşecek.

BAHRİ KESİCİ KİMDİR?

Bahri Kesici, 1956 yılında Samsun Kavak İlçesinde doğdu. Askeri Öğrenci olarak okuduğu ODTÜ Elektrik / Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden 1981 yılında Hava Mühendis Teğmen olarak mezun oldu. Görev süresi boyunca ABD'de çeşitli mesleki eğitimlerden geçti.

2004-2009 yıllarında Samsun Kavak İlçesi Belediye Başkanı ve Kavak OSB Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Kesici, 2011 yılında AK Parti‘den milletvekili aday adayı oldu.

Bahri Kesici, 5 Ocak 2021’de Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden yaş haddinden emekli olarak bir takım ticari faaliyetler yürütmeye başlamıştı. Kesici, 2011 yılında AK Parti‘den milletvekili aday adayı oldu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.