Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlattığı Samsun’dan gelen subayları ülkede görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan askerlere aynı zamanda bayraktarlık ve sancaktarlık görevinde bulunan kişilere her zaman büyük saygı duyduğunu dile getirdi.

"FİLİSTİN'DEKİ DRAM 60 YIL ÖNCE KIBRIS'TA YAŞANDI"

Filistin’de yaşanan insanlık dramının Kıbrıs’ta 60 yıl önce yaşanmaya başladığını belirterek, verilen büyük mücadelenin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin müdahalesiyle 1974 yılından beridir adada barış, huzur ve güven olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, Atatürk’ün verdiği bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Kıbrıs Türkü’nün örnek aldığını ve direnerek verdiği mücadele sonrasında devletini kurduğunu kaydetti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Doğu Akdeniz’de bir Türk devleti olduğunu, karada ve denizde egemenlik hakkının bulunduğunu anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılının, yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40’ncı yılının kutlandığı 2023 yılında iki devletin aynı zamanda mavi vatanda da güçlü olduğunu aktardı.

Samsun'da şehitler anıldı: EMŞAV'dan 244'üncü program Samsun'da şehitler anıldı: EMŞAV'dan 244'üncü program

Başkanı Yardımcısı Necati Usta, ziyaretin sonunda Cumhurbaşkanı Tatar’a plaket takdim etti.

"DUR DEMEK MECBURİYETİNDEYİZ"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de TEMAD heyetini kabul etti. Meclis, Zalihe Çavuşoğlu Toplantı Salonunda yer alan kabulde konuk heyete hitaben bir konuşma yapan Töre, Kıbrıs sorununda geçmişten bugüne yaşanan gelişmeleri özetledikten sonra Gazze’de İsrail tarafından gerçekleştirilen saldırılara değindi. Bütün dünyanın gözü önünde devam eden soykırıma, uluslararası kuruluşların sessiz kaldığı hatta bazı kesimlerin İsrail’i desteklediğinin görüldüğüne değinen Töre, aynı tablonun geçmişte de Kıbrıs Türkleri için yaşandığını hatırlattı. Hiçbir zaman aldanılmaması gerektiğini ifade eden Töre, böyle bir durumda vatanın tehlikeye düşebileceğini söyledi. Töre, “İstiklal ve egemenlik söz konusu olduğunda herkese dur demek mecburiyetindeyiz” dedi.

Tekrar 20 Temmuz öncesine düşmek istemediklerini vurgulayan Töre, Türkiye’den ve Türk milletinden hiçbir zaman uzak kalmayacaklarını sözlerine ekledi. Başkanı Yardımcısı Necati Usta ise “TEMAD Samsun İl Başkanlığı olarak Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Meclis Başkanı Zorlu Töre'ye derneğimiz üyelerimizi kabul ettiği ve göstermiş oldukları misafirperverliğinden dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. Kabulde KKTC Emekli Astsubaylar Derneği Genel Başkanı Esen Ömürlü de yer aldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.