Samsun'da yaşayan ve lösemiyle mücadele eden 15 yaşındaki Ata Yağız Ceylan için doktorlar ilik nakli kararı verdi. Çocukları için ilik arayışına giren aile, tüm Samsunlulardan Türk Kızılay'ına giderek bağışçı olmaları konusunda çağrıda bulundu.

LÖSEMİYLE MÜCADELE EDİYOR

Oğlunun 2018 yılından beri lösemiyle mücadele ettiğini dile getiren Ata Yağız Ceylan'ın annesi Nil Ceylan, "Ata Yağız 2018 yılında lösemiyle mücadele etmeye başladı. Tedavisi sonuç verdi fakat 1,5 sene sonra hastalığı tekrarladı. Şu anda ilaç tedavisine devam ediyoruz. Oğlumun ilik nakli olması gerekiyor. Fakat şu anda iik bankasında bize uygun bir ilik yok. O nedenle vatandaşlardan Kızılay'a giderek 3 tüp kan vermesini istiyoruz" dedi.

3 TÜP KAN UMUT OLUYOR

İlik bağışının basit ve korkulacak bir yöntem olmadığını kaydeden anne Ceylan, "Vatandaşlarımızın Kızılay'a giderek 3 tüp kan vermesi yeterli olacaktır. Kan grubu önemli değil. 3 tüp kanla bir sürü insana umut olabilirsiniz. Umarım bir an önce donör sayıları artmaya başlar. Ata Yağız'a ve ilik nakli bekleyen çok sayıda hastaya şifa olmak için vatandaşlarımızdan Kızılay'a gitmeleri için sizin aracılığınızla çağrıda bulunuyorum" diye konuştu. 

DUYARLILIK ÇAĞRISI

İlaç tedavisine devam eden Ata Yağız Ceylan ise uygun donör bulunamadığı için henüz ilik nakli olamadığını belirterek, ilik bağışı konusunda herkesi duyarlı olmaya davet etti.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.