Samsun'da faaliyet gösteren geleneksel ahşap ev mimarisini, günümüz teknolojisi ve pratikliği ile; modern yaşamda son dönemin yükselen trendi müstakil ev konseptine uygun, ekolojik ve uygun maliyetli çözümler sunan Blockhan, ahşap tuğla ve yapı tekniği ile hayallerinizdeki eve hızlıca kavuşmanızı sağlıyor. 


ÇİVİ VE VİDA YOK, MONTAJ HIZLI

Havza OSB'de üretim yapan Blockhan, geleneksel ahşap mimarisini çivi, vida, yapışkan kullanmadan, bir lego misali modüler ve birbirine geçme şeklinde hızlı monte edilebilir, sağlamlığı test edilmiş, ahşap tuğla ve buna bağlı yapı sistemleri geliştirdi. Patentli olan sistemle doğal, uzun ömürlü, ve ekolojik yaşama uygun yeni bir ev tercihi sunuluyor. 

HEM YÜKSEK VERİM HEM DE KORUMA

Oluşturulan evler, hem yaz hem de kış aylarında ısı yalıtımı sayesinde konforlu bir yaşam alanı sağlarken, Duvar içinde kullanılan kenevir ve ağaç talaşı karışımı sayesinde de yüksek ısı verimi, ses izolasyonu, bakteri ve haşereyi uzaklaştırıyor. 

"AHŞAPTA YENİ BİR VİZYON"

Blockhan Pazarlama Müdürü Oğuzhan Memiş, Blockhan'ın, ahşapta yeni bir ev, üretim ve montaj sistemi olduğunu belirterek, "Aynı zamanda insanlara yeni bir izolasyon şekli sunuyor. İlk evimizi 2 yıl önce yaptık. Aldığımız geri bildirimlerde çok güzel. Çift cidarlı sistem uyguluyoruz. Çift ısı cam mantığına benziyor. Bu sistemde kenevir sapı kırtığı dolu. Bu sayede haşere yaklaşmıyor. Ahşabın ömrü uzuyor. Patentli ürünümüz. Avrupa patentleri için de başvurumuzu yaptık. Bungalov tarzında taleplerde var. Tiny House'den ilk siparişlerimizi gönderdik. İhracatımızı da yaptık. Talepleri karşılamak için çalışıyoruz.

"ÇOK GÜZEL TALEPLER ALIYORUZ"

"Sistemimiz yangında en güvenli kaçış sistemini sunuyor" diyen Memiş şunları söyledi: "Ahşap parçalar, dört yönlü birbirine geçmeli, iki çift cidarla ahşap kilit kamalarıyla beraber montaj yapılıyor. Duvarın içinde çivi vida yok. Sadece kolon, kiriş ve ana zemin bağlantılarında kullanılabiliyor. Montaj süresi kısa. 150 metrekare bir evin yaklaşık 20 günlük bir süresi var. Tuğlalarımız hazır seri imalattan çıkmış, blok ürünlerdir. Yerinde plastik çekiçle kurulması kalıyor. Ara kat ve çatı döşemeleri yine blok halinde panel sistem olarak geliyor. O yüzden montaj süremiz hızlı. Önümüzde güzel bir süreç var. Fizibilite çalışmalarını yapıyoruz. Avrupa'dan güzel talepler var. Ahşabın kıymetini bilen insanlar bu kıymetli ürünü bilir. Kolay ulaşılabilir ve yaygın bir ev kullanımı için çalışmalarımız devam ediyor. "

Umut Can EREN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.