2026 ilkbaharında Gazze’ye insani yardım ulaştırmak üzere yola çıkacak olan Sumud Filosu’na Samsun’dan anlamlı bir katkı geldi. Memur-Sen tarafından düzenlenen kermeste, filoya 100 bin dolar değerinde gemi bağışlandığı duyuruldu.

Samsun’dan Gazze’ye dev destek! 100 bin dolarlık gemi bağışlandı

Samsun nöbetçi eczaneler 12 Nisan Pazar
Samsun nöbetçi eczaneler 12 Nisan Pazar
İçeriği Görüntüle

CUMHURİYET MEYDANI’NDA DAYANIŞMA

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen kermes, vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti. Gazze’deki insani krize dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte, el emeği ürünler satışa sunuldu.

Samsun’dan Gazze’ye dev destek! 100 bin dolarlık gemi bağışlandı

100 BİN DOLARLIK GEMİ

Düzenlenen kermese vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. El emeği ürünlerin satışa sunulduğu etkinlikte, elde edilen gelirlerin Sumud Filosu’na aktarılacağı belirtildi. Etkinlikte açıklama yapan Memur-Sen Eğitim Bir-Sen Samsun 1 No'lu Şube Başkan Yardımcısı Vedat Gökmen, Samsun halkının Gazze konusundaki hassasiyetine vurgu yaptı. Gökmen, şunları kaydetti: "Bugün burada sadece bir kermes için değil, Gazze'nin çığlığına ses olmak ve Sumud Filosu'na omuz vermek için toplandık. Samsun olarak 100 bin dolarlık bir gemi bağışlayarak katkıda bulunduk. Ayrıca Memur-Sen olarak filonun en önündeki amiral gemisinin finansmanını üstlenmiş durumdayız. İnşallah bu çabalarımız amacına ulaşır ve mazlum kardeşlerimize bir nefes oluruz. Destek veren tüm halkımıza teşekkür ederiz."

Samsun’dan Gazze’ye dev destek! 100 bin dolarlık gemi bağışlandı

KADIN ELİYLE DAYANIŞMA

Kermesin organizasyonunda büyük rol üstlenen Memur-Sen Eğitim Bir-Sen Samsun 1 No'lu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Melek Şahin ise, hazırlık sürecindeki emeğe dikkat çekti. Şahin, "Hanımlarımızın el emeğiyle hazırladığı ürünleri burada Gazze yararına sergiliyoruz. Katılımın bu denli yüksek olması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Gazze için emek veren, yüreği orada atan tüm hanımlarımıza teşekkür ediyorum," dedi.

Samsun’dan Gazze’ye dev destek! 100 bin dolarlık gemi bağışlandı

DUALAR GAZZE İÇİN EDİLDİ

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, yaptıkları alışverişlerle yardım çalışmalarına katkı sağlarken, dualarla da Gazze halkının yanında olduklarını ifade etti.

Samsun’dan Gazze’ye dev destek! 100 bin dolarlık gemi bağışlandı

VALİ TAVLI VE EŞİ BİLGİ ALDI

Samsun Valisi Orhan Tavlı da eşi Ayşe Tavlı ile birlikte kermesi ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Tavlı, kermesten alışveriş yaparak, Gazze'ye destek oldu

FİLO 2026’DA YOLA ÇIKIYOR

Sumud Filosu’nun 2026 baharında Akdeniz’e açılarak yardımları doğrudan bölgeye ulaştırması bekleniyor.

Samsun’dan Gazze’ye dev destek! 100 bin dolarlık gemi bağışlandı

Samsun'da canlı yayında terör propagandası yapan inşaat işçilerine adli kontrol

Samsun’da istihdam seferberliği! Rakamlar umut verdi

DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Muhabir: SAMET ÖZEN