DÜNYA SOFRALARINA SUNUYOR

Karadeniz'in tek ve en büyük Türkiye’nin ise ilk on fabrikasından biri olan Metross Turşu Fabrikasını bölgenin bereketli topraklarından çıkan kaliteli ürünleri dünya sofralarına sunuyor. 

10 ÜLKEYE İHRACAT HEDEFİ

Samsun'da yetişen ürünlerin dünya sofralarında yer aldığını kaydeden Metross Turşu ve Konserve Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Öztürk, "Öncelikli hedefimiz Çarşamba, Bafra ve Vezirköprü ovalarının bereketli topraklarından yetişen, köylümüzün alın teri ile ortaya çıkmış kaliteli ürünleri işleyip dünya sofralarına sunuyoruz. Şimdilik Gürcistan, Rusya, Azerbaycan olmak üzere yaklaşık 10 ülkeye ihracat hedefimiz var. Pandemi ile birlikte hem ülkemiz hem de tarımın önemini bir kez daha anladı biz de bir tarım ülkesi olarak dünya sahnesinde ki yerimizi almak zorundayız . Metross Turşu ve Konserve Gıda A.Ş. olarak uzun vadede hedefimiz 7 kıtada bir çok ülkenin sofrasında kaliteli ve lezzetli ürünlerimiz ile yer almaktır" dedi. 

"KOLLARI SIVADIK"

Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma iddiasına omuz vermek için Metross Turşu olarak kolları sıvadıklarını söyleyen Fatih Öztürk, "Dünya büyük bir krizden geçiyor bizde maalesef nasibimizi alıyoruz bu krizden çıkmanın yolu üretmek ,bunu yaparken de çiftçimizin emeğinin ve alın terinin karşılığını vererek ürettiğimiz ürünleri dünyaya satmaktır. Biz de profesyonel ekibimizle bunu yapıyoruz" diye konuştu.

Elçin ABDİK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.