TÜİK'in haziran ayı verileriyle birlikte altı aylık enflasyon oranının yüzde 17,76 olarak açıklandığını hatırlatan Yüksel Arslan, bu oranın vatandaşın yaşadığı ekonomik tabloyu yansıtmadığını öne sürdü. Açlık sınırının 35 bin 750 liraya ulaştığını belirten Arslan, uygulanan ekonomik politikaların özellikle işçi, emekli ve sosyal yardımlarla geçinen kesimleri daha da zor durumda bıraktığını ifade etti.
"ASGARİ ÜCRET ALTI AYDA BİR GÜNCELLENMELİ"
Asgari ücretin yılda bir kez değil, emekli maaşlarında olduğu gibi altı ayda bir güncellenmesi gerektiğini savunan Arslan, ücret belirlenirken açlık sınırının esas alınmasını istedi. Arslan, açlık sınırına altı aylık resmi enflasyon oranının eklenmesiyle asgari ücret ve en düşük emekli maaşının bugün itibarıyla 42 bin 77 liraya çıkarılması gerektiğini belirtti. Daha yüksek emekli aylığı alanların maaşlarının da aynı oranda artırılması gerektiğini dile getirdi.

İŞÇİLERE ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI
Hak arama mücadelesinde işçilerin birlikte hareket etmesinin önemine dikkat çeken Yüksel Arslan, Karadeniz İşçi Derneği olarak hak mücadelesi veren tüm çalışanların yanında olduklarını söyledi. Arslan, örgütlü mücadelenin güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, işçilerin insanca yaşam koşullarına ulaşabilmesi için birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yaptı.
"SENDİKALARI İŞÇİLER YÖNETMELİ"
Sendikaların daha demokratik bir yapıya kavuşması gerektiğini ifade eden Arslan, sendika yönetimlerinde işçilerin daha etkin rol almasının önem taşıdığını söyledi. Mevcut sendikal yapının gözden geçirilmesi gerektiğini savunan Arslan, işçilerin haklarını daha güçlü savunabilmeleri için örgütlenme ve dayanışmayı artırmaları gerektiğini belirtti.
Samsun'da Karadeniz can aldı! Ahmed Omar Alsayed hayatını kaybetti
İlkadım'da temizlik mesaisi aralıksız sürüyor
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





