Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı olmak üzere, siyasiler, belediye başkanları ve STK temsilcileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajlarda geleceğin teminatı çocuklara güvenin tam olduğu ifade edilerek ve TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920'nin Türk milleti için bir dönüm noktası olduğu belirtildi.

vali.jpg

'EN KIYMETLİ HAZİNEMİZ'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 23 Nisan 1920 günü açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven ve vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek en büyük hedefimizdir.

karaaslan.JPG

'İLHAM KAYNAĞIMIZ'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem KARAASLAN: Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 19 Mayıs 1919'da Samsun'da ilk adımın atılmasıyla başlayan Milli Mücadelemizin zaferle taçlanmasının ardından TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan 1920, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu ilkesinin hayat bulduğu Meclisimiz geçmişten bugüne istiklal ve istikbal mücadelemizin en önemli ilham kaynağı olmuştur.

yılmaz.JPG

'ÇOCUKLARIMIZA GÜVENİYORUZ'

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya YILMAZ: Millet iradesinin oluşturduğu 23 Nisan 1920’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kurulan TBMM, halkın doğrudan ülke yönetimine ortak olmasını sağlamış, bu önemli bir dönüm noktası olarak tarihte yerini almıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza her daim güveniyoruz.

zeybek.jpeg

'GELECEĞE VERDİĞİ ÖNEM'

CHP Samsun Milletvekili Kemal ZEYBEK: Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yurt savunmasını canından daha kıymetli kabul eden güçler, emperyalist işgale karşı amansız mücadele verirken 23 Nisan 1920’de TBMM açılmış ve savaş sonucunda ülkemiz düşman işgalinden kurtarılması ile TBMM’de Gazi unvanını kazanmıştır. Bu zaferle 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle TBMM’nin açılış günü olarak kutlanan bayramı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklara armağan ederek geleceğe verdiği önemi ifade etmiştir.

urhal.jpg

'ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR'

Samsun İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer URHAL: Vatanı korumak çocukları korumakla başlar. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını sonsuz rahmet ve minnetle anıyorum.

deveci.jpg

'DÜNYADA BENZERİ YOK'

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil DEVECİ: Dünyada bir benzeri daha olmayan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından barışın, sevginin sembolü tüm dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın yıl dönümünde geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

kılıç.jpg

'SEVİNÇ VE GURURLA'

Terme Belediye Başkanı Av. Ali KILIÇ: Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla demokrasi yolunda çok büyük bir adım atıldı. Bundan 102 yıl önce halkın iradesinin egemen olmasını sağlayan, dünyada ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutladığımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir sevinç ve gururla kutluyoruz. Sosyal statümüz ne olursa olsun hepimizin ortak paydası ve gayesi çocukların geleceği, eğitimi için seferber olmak olmalıdır.

murzi.JPG

'DÖNÜM NOKTAMIZ'

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki MURZİOĞLU: Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan 1920 tarihinin; kader birliği yapmış, istiklal ve istikbal mücadelesini elbirliğiyle, gönül birliğiyle yapmaya azmetmiş aziz Türk milleti için bir dönüm noktasıdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının ve milli egemenliğin kabulünün yıldönümünü bir kez daha coşku ve sevinçle kutluyoruz.

Merve İLHAN

Ekran Resmi 2022-04-22 17.19.50.png