Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) açıklanmasının ardından "Samsun'daki üniversiteler" kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı.

SAMSUN'DAKİ ÜNİVERSİTELER

Samsun'da iki tane devlet üniversitesi bulunmaktadır. Bu üniversiteler, kentin eski üniversitesi olan ve rektörlük yerleşlesi Atakum'da bulunan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Canik ilçesinde bulunan Samsun Üniversitesi'dir (SAMÜ). Detaylar haberimizin devamında... 

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 

Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi adını Mustafa Kemal Atatürk’ün Bandırma vapuru ile Samsun’a ayak bastığı “19 Mayıs 1919” tarihinden almaktadır. Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde yaklaşık 58 bin öğrenci ve 2 bin 348 akademik personel ve 3937 çalışan bulunmaktadır.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN KURULDU?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1 Nisan 1975 tarihinde kurulmuştur. Üniversite ilk olarak 50 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. Hacettepe Üniversitesine bağlı olarak kurulan Samsun Tıp Fakültesi, 1973 yılında yeni kurulan Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlanmıştır.

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NİN BÜNYESİNDE HANGİ BÖLÜMLER VAR?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi bünyesinde; 19 fakülte, 6 enstitü, 1 konservatuvar, 1 yüksekokul, 12 meslek yüksekokulu, 25 uygulama araştırma merkezi, Rektörlüğe bağlı 5 bölüm, 1 gözlemevi ve 1 enstitü birimi ile faaliyetlerini sürdürmektedir. 

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ 

Ondokuz Mayıs Üniversite'si; Kurupelit Yerleşkesi, Güzel Sanatlar Yerleşkesi, Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi, Bafra Yerleşkesi ve Ballıca Yerleşkesi olmak üzere 5 yerleşkede eğitim vermektedir. Kurupelit Yerleşkesi ana kampüs konumundadır. Tıp, Diş, Mühendislik, Veterinerlik, İktisadi İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Eğitim, İlahiyat, Ziraat, Spor Bilimleri fakülteleri ve Sağlık Yüksekokulu Kurupelit Kampüsü’nde; Güzel Sanatlar Yerleşkesi'nde; Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, OMÜ Devlet Konservatuvarı, Samsun Meslek Yüksekokulu ile OMÜ sahne; Mustafa Kemal Güneşdoğdu Yerleşkesi'nde; Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, İletişim Fakültesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ve Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu; Bafra Yerleşkesi'nde, Bafra Meslek Yüksekokulu; Ballıca Yerleşkesi'nde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Deniz Bİlimleri Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Sivil Havacılık Yüksekokulu ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. 

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ'NDEKİ PROGRAMLAR

Ondokuz Mayıs Üniversite'si Erasmus, Farabi ve Mevlana Değişim Programları ile öğrencileri desteklemektedir. 

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ

Samsun Üniversitesi, Samsun'da kurulan ikinci üniversitedir. Samsun Üniversitesi bünyesinde 204 akademik personel ve 3.753 öğrenci bulunmaktadır.

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ NE ZAMAN KURULDU?

Samsun Üniversitesi, 18 Mayıs 2018 tarihinde Samsun’da kurulmuştur. 

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ'NDE HANGİ BÖLÜMLER VAR? 

Samsun Üniversitesi bünyesinde; 6 fakülte, 1 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu, 4 rektörlüğe bağlı birim, 9 uygulama ve araştırma merkezi ve 1 kordinatörlük ile faaliyetlerini sürdürmektedir. 

SAMSUN ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKESİ NEREDE? 

Samsun Üniversitesi'nin adresi "Canik Yerleşkesi, Gürgenyatak Mahallesi, Merkez Sokak No:40-2 D:1, 55080 Canik/Samsun" şeklindedir. 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.