Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu Kanal S'de önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, yapımı devam eden akıllı kavşak çalışmalarına değinerek, "Son aşamalarına gelindiğinde ağustos ayı sonu itibariyle TEKNOFEST yarışları organize edilecek. Bu tarihe kadar hem akıllı kavşak hem de akıllı trafik uygulamaları tamamlanacak." dedi.

'GÜNDEMİMİZDE YOK'

Samsun'un tek uydu kanalı Kanal S TV'de Samsun Gazetesi yazarı Said Çetintaş'ın moderatörlüğünde 'Yakın Açı Özel' programına konuk olan AK Parti Samsun İl Başkanı Av. Ersan Aksu, Samsun'da yıkılacağı ile gündeme gelen Site Cami'ye ilişkin açıklama yaptı.  Site Cami'nin yıkılmasının gündemlerinde olmadığını kaydeden Başkan Aksu," Site Cami'nin yıkılmasıyla ilgili bir gündemimiz yok. Ancak şunu ifade edeyim; alttaki dükkanlarla bağlantılı daha modern bir şekle getirilmesiyle ilgili değerlendirmelerimiz var caminin mevcut yapısının muhafazası suretinde değerlendiriyoruz" diye konuştu.

'HIZLI TRENDE İHALE SÜRECİ BİTTİ'

Samsun-Ankara hızlı trenle ilgili proje ihalesinin sona erdiğini kaydeden Başkan Aksu, "Ankara-Samsun arasında yapılan proje çalışmaları, güzergahlar, proje ihalesi çalışmalar sona erdi. Yapım aşamasında sürecin başlaması noktasındayız. Bu proje sadece Samsun’u ilgilendiren bir proje değil, güzergahtaki Kırıkkale’yi, Çorum’u ilgilendiren de bir proje. Biz demiryolu, denizyolu, havayolu ve karayolu ağ noktasında Türkiye’de belki de çok az sayıda bir potansiyeli barındırıyoruz.Hızlı tren Samsun'a çok büyük bir katma değer sağlayacak. Yapım ihalesinin yapılıp sonrasında da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin bu hizmetini görmesini arzu ediyoruz" diye konuştu. 

AKILLI KAVŞAK ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başkan Aksu, Toybelen Sanayi Sitesi'nde modern bir sanayi alanının yükseldiğini ifade eden 2023 yılının ilk yarısında biteceğine inandığını söyledi. Akıllı kavşak sistemine de değinen Aksu, "ASELSAN, akıllı şehir trafik güvenliği uygulamasıyla bağlantılı olarak süreci başlattı. Son aşamalarına gelindiğinde ağustos ayı sonu itibariyle TEKNOFEST yarışları organize edilecek. Bu tarihe kadar hem akıllı trafik uygulamaları tamamlanacak. Atatürk Bulvarı'ndaki asfalt çalışmalarını da Ağustos’un 15’i gibi tamamlıyoruz" dedi. 

 AK PARTİ HAZIR 

AK Parti Samsun olarak seçime hazır olduklarını kaydeden "Önceki akşam İlkadım teşkilatımızla birlikteydim. Sandık yönetim kurulumuza da şöyle bir baktım. İlkadım'daki bütün sandıklarımız bu pazar günü seçim olsa  bunun farkında ve hazır durumdalar"diye konuştu. Anket çalışmalarına da değinen Aksu şunları söyledi: "Zaman zaman genel merkezimiz hem de ihtiyaç duyduğumuzda teşkilatımız anketler yaptırıyor. Hem de yapılan anketlerde de biraz önce söylemiş olduğumdan farklı bir tablo içinde değiliz" diye konuştu.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.