Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi kapsamında Yakakent ilçesinde yeni bahçelerin tesisi yanı sıra yaşları 20 ila 100 arasında değişen mevcut zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu için çalışmalara başlandığını açıkladı.

ÜRETİMİN ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Samsun'da korkunç olay! Oto elektrik ustası Murat Arslan asansör boşluğunda ölü bulundu Samsun'da korkunç olay! Oto elektrik ustası Murat Arslan asansör boşluğunda ölü bulundu

Samsun'da zeytin yetiştiriciliğinin artırılması amacıyla başlatılan proje kapsamında Yakakent ilçesinde İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Özgür Dursun'un katılımıyla eğitim çalışması düzenlendi. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Sağlam, "Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'müzce hazırlanan 'Zeytin Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi' kapsamında Yakakent ilçemizde yeni bahçelerin tesisi yanı sıra yine aynı proje kapsamında İlçede yaşları 20 ila 100 arasında değişen mevcut zeytin bahçelerinin rehabilitasyonu için çalışmalara başlandı. Bu kapsamda ilk aşamada İzmir Zeytincilik Araştırma Enstitüsünde görevli Dr. Özgür Dursun'un katılımıyla eğitim çalışması düzenlendi" ifadelerini kullandı.

Yapılan programa Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Alman, Yakakent Ziraat Odası Başkanı, Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürü ve teknik elemanlar katıldı.

ELVAN İLHAN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.