Spor

Samsun'da yüzme heyecanı başladı! 334 sporcu kulaç atıyor

SAMSUN HABER - Samsun, Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Eğitim Merkezleri (SEM) Türkiye Yüzme Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Atakum Olimpik Yüzme Havuzu'nda başlayan organizasyonda 21 ilden 334 sporcu madalya ve milli takım bileti için kulaç atıyor.

Abone Ol

Atakum Olimpik Yüzme Havuzu'nda düzenlenen şampiyona, 30 Temmuz'a kadar devam edecek. Organizasyonda 21 ilden 189 erkek ve 145 kadın olmak üzere toplam 334 sporcu, farklı yaş kategorilerinde derece elde edebilmek için mücadele veriyor.

"YARIŞLARIMIZ 3 GÜN SÜRECEK"

Türkiye Yüzme Federasyonu Altyapı Koordinatörü Salih Yıldız, Sporcu Eğitim Merkezleri Türkiye Finalleri'nin Samsun'da gerçekleştirildiğini belirterek, "Şampiyonaya 21 ilden toplam 334 sporcunun katıldığını belirten Yıldız, 'Yarışlarımız 3 gün sürecek. Salı, çarşamba ve perşembe günü müsabakalar gerçekleştirilecek.'" dedi.

BAŞARILI SPORCULAR MİLLİ TAKIMA SEÇİLECEK

Şampiyonanın ardından başarılı sporcuların milli takım kampına dahil edileceğini ifade eden Salih Yıldız, "Buradaki her yaş kategorisinde en başarılı 2 kadın ve 2 erkek sporcuyu milli takım adı altında yurt dışına götüreceğiz. Yarışın sonunda toplam 26 sporcuyla milli takım organizasyonuna katılacağız." ifadelerini kullandı.

FİNAL YARIŞLARI 30 TEMMUZ'DA

Üç gün sürecek organizasyon, 30 Temmuz'da gerçekleştirilecek final yarışları ve ödül töreniyle sona erecek.