Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin 'Yeşil Alan' şartı ile imar uygulaması yaptığı arazileri konutlaşmaya açtığı ve vatandaşlara ait değerli arazileri de 'Belediye Hizmet Alanı' olarak belirlediği ileri sürüldü.

'HİLELERLE VATANDAŞIN YERİNİ ALIYORLAR'

İddiayı ortaya atan Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, "İmar hileleri ile vatandaşın yerlerini alıyorlar. İncesu Mahallesi'nde vatandaşların deniz gören değerli yerlerini belediye hizmet alanı yaptılar, vatandaşa da dağ arkasında yer verdiler. Balaç Mahallesi'nde de yeşil alan yapacağız dedikleri arazileri, belediye için 12 katlı olarak konutlaşmaya açtılar" dedi.

İTİRAZ DİLEKÇELERİ GÖNDERİLDİ

Belediyenin imar uygulamaları ile arsa taşıma işleri yaptığını ve bu konuda bürokratların mahir bir şekilde çalıştıklarını öne süren CHP Grup Başkanvekili Tekcan, Balaç ve İncesu Mahallesi sakinlerinin bu nedenle meclis kararlarına itiraz dilekçeleri gönderdiklerini söyledi.

YEŞİL ALAN KONUTA AÇILDI

Tekcan, SMG'ye yaptığı açıklamada, dikkat çekici iddiasını şöyle sürdürdü:

"Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırdığımız arsa taşıma yolu ile Balaç'ta bulunan 20 bin metrekarelik yeşil alan, konut alanı yapıldı. Büyükşehir bürokratlarının mahir bir şekilde yaptığı bu imar uygulamasında, bu yer 6 kat olarak satışa çıkartıldı. Talep olmayınca kat sayısını mecliste 12 kata çıkarttılar. Bu yer Düzenleme Ortaklık Payı (DOP) ile vatandaşlardan toplanan yerlerden oluşmaktadır. Bu yer yeşil alandı, vatandaşlar kendilerinden kesilen DOP'un yeşil alan olarak kesildiğinden bahisle, şikayet dilekçeleri gönderdi. Kamu erkinin hileli yollar ile bu şekilde yerleri menfaatine dönüştürmesi kabullenilecek bir durum değildir. Vatandaşlar haklıdır ve yine Çakırlar-İncesu Mahallesi'nde imar düzenlemesi yapıldı. Burada da vatandaşlara ait yerlerden de DOP yöntemi ile denize nazır yerler alınarak belediye hizmet alanı yapıldı. Vatandaşın yerlerini de dağ arkasına gönderdiler."

Balaç ve İncesu mahallesi sakinleri Düzenleme Ortaklık Payı ile kendilerinden alınan yerlerin konutlaşmaya ve belediye hizmet alanına alınmasına dilekçelerle itiraz etti.

Tekcan, Büyükşehir Belediyesi'nin imar hileleri ile vatandaşların yerlerine el koyduğunu söyledi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.