Samsun'da Yasaklı Irk Denetimi Samsun Bafra'da, Milli Parklar Koruma Şefliği, Emniyet ve Jandarma Doğa ve Hayvanları Koruma timleri, Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi ve zabıta ekipleri tarafından, sahipsiz köpekler ve yasaklı ırk köpeklerine yönelik denetim gerçekleştirildi

İlçede denetim yapan ekipler, hayvan sahiplerine ve vatandaşlara broşürler vererek bilgilendirmelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanlığının tehlike arz eden hayvanlar listesini güncelleyerek yayınlamasının ardından belediye ekiplerince park, bahçe ve sokaklarda başıboş gezen yasaklı ırk köpekleri toplanarak Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne götürüldü.

7332 sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu İle Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair Kanun” 14/07/2021 tarihli ve 31541 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, ilgili Kanun'un 5. maddesi kapsamında 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14 üncü maddesinin (I) bendi “Bakanlıkça belirlenen tehlike arz eden hayvanları (Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio, Japanes Tosa, American Staffordshire Terrier, American Bully ırkı köpekler) üretmek, sahiplenmek, sahiplendirmek, barındırmak, beslemek, takas etmek, sergilemek, hediye etmek ve bunların ülkemize girişini, satışını ve reklamını yapmak yasaklanmıştı. Amerikan Pitbull Terrier, Dogo Argentino, Fila Brasilerio Japanese Tosa, American Staffordshire Terrier ve American Bully ırkı köpekleri, 202-48 sayılı genelgenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle elinde bulunduranlardan, 14.01.2022 tarihine kadar hayvanlarını kısırlaştıran ve buna dair belgeyle birlikte PETVET sistemine kaydettirilmek üzere İl veya İlçe Tarım Orman Müdürlükleri’ne başvuruda bulunarak veri tabanına kayıt ettirenler hakkında 5199 sayılı kanunda öngörülen idari yaptırım hükümleri uygulanmayacak. Aksi halde verilen süre içinde kayıt altına alınmayan hayvanların sahiplerine ise 11 bin lira para cezası uygulanacak.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.