Birçok projesi yargıya takılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, son olarak Bafra ilçesinde tarım arazine yapmayı planladığı hal projesine de yürütmeyi durdurma kararı verilmesi, vatandaşlar arasında "Yargı dur diyor, Demir durmuyor" eleştirilerine neden oldu.

8 ÇALIŞMAYA YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Cumhuriyet Meydanı, Saathane Meydanı, Yalı Kafe, İlçe Minibüs Terminali, Alo 153 Kent Yönetimi Merkezi projeleri ile Kavak ilçesindeki taş kırma tesisi ve SASKİ'nin su zammı kararı yargıya takılan Mustafa Demir, bu kez de Bafra ilçesindeki hal projesindeki alanın tarım dışı kullanımaması gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verilmesi, adeta şok etkisi yarattı.

'KULLANIM AMACI DEĞİŞECEK'

Bafra ilçesi Türbe Mahallesi'nde sulu tarım arazisine yapılması planan ve üreticinin tepkisine neden olan hal projesi ile ilgili Samsun 3. İdare Mahkemesi, Toprak Koruma Kurulu'nun tarım dışı amaçlı kullanım izni kararına, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme kararında özetle; hukuka aykırı olarak tesis edildiği tespit edilen dava konusu işlem ile dava konusu alanın kullanım amacını değiştirdiğinden, uygulanması halinde telafisi güç ve imkansız zararların doğacağı belirtildi.

'TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Çobancı, yaptığı açıklamada, "Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi olarak, Bafra Ovası koruma sahası içerisinde yapılması planlanan meyve-sebze halinin ova içerisinde sulu mutlak tarım arazisine yapılmasına karşıyız. İlgili kurumlarca,  Bafra Ovası koruma alanı dışında alternatif yer araştırması yapılarak, Bafra ilçesi meyve-sebze hali için yeni bir yer belirlenmelidir. Samsun 3.İdare Mahkemesinin vermiş olduğu bu kararı Samsun ve Türkiye tarımı açısından olumlu buluyoruz. Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi devam eden hukuksal sürecin takipçisi olmaya devam edecektir" dedi.

2 PROJEYE ÇÖZÜM BULMUŞTU 

İlçe Minibüs Terminali ile Kent Yönetim Merkezi'ne verilen yürütmeyi durdurma kararının ardından bölgenin Millet Bahçesi kapsamına alınmasıyla çözüm bulan Demir'in son yürütmeyi durdurma kararı karşısında nasıl bir yöntem uygulayacağı da merak ediliyor. 

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.