Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) yapı sektörünü ortak girişim ruhunda birleştirdi. Karadeniz’in en büyük sivil toplum kuruluşu bugün düzenlenen toplantıda şirketleşme kararı aldı. SİMDER, 50 milyon TL sermayeli yatırım şirketiyle sektöre ‘lokomotif’ olacak.

GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTI

Karadeniz’in en büyük sivil toplum kuruluşu SİMDER, yapı sektörüne damga vuracak bir karar aldı. Bölgeyi inşa eden iş insanları, bir süredir devam eden istişareler sonucu 50 milyon TL sermayeli bir yatırım şirketi kurmak üzere harekete geçti. Şirket kurulumu için geniş kapsamlı bir toplantı gerçekleştiren dernek üyeleri, SİMDER Yatırım A.Ş. kurucu üyelerini teşekkül etti. Toplantıda 9 kişilik şirket yönetim kurulu listesi de yapılan seçim sonucu belirlendi. Ortak girişim ruhuyla hayata geçecek şirketin kuruluş işlemlerine kısa sürede başlanacağı duyuruldu.

DİĞER DALLARA DA YÖNELECEK

Toplantıda, kurulacak şirketin kuruluş amacı ve kuruluş sürecinin hangi aşamalardan geçeceği konusunda SİMDER Başkan Yardımcısı Eski Atakum Belediye Başkanı Adem Bektaş üyelere bilgiler verdi. SİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Güney ise kurulacak şirketin neler yapacağı, hangi işlerle iştigal edeceği konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Yunus Güney şunları söyledi: 

“Derneğimizin üyesi olmak şartıyla bir ticari işletmeyi çok yakında faaliyete geçireceğiz. Derneğimizde ticari şirkete üye olmak isteyen herkesin derneğimize üye olma şartı var. Biz hem Samsun’da bir ilki temsil etmiş olacağız hem de yapacağımız bu ticari işletme, mevcut kurucuların yüzde yüzünün fikir sahibi olduğu, bilgi sahibi olduğu bir işletme olacak. Bireysel enerjilerimizi ortaya koyarak güçlü bir sinerji ile güçlü bir yapı şirketiyle yola çıkacağız. Şirketin adı SİMDER Yatırım A.Ş. olacak. Sadece yapı sektöründe kalmayacak. Yapı sektöründen diğer dallara da yönelecek yatırım yapacak bir şirket olacak” dedi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.