Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) üyeleriyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin bir araya geldiği buluşmadan “Sorunlara hep beraber çözüm bulacağız” mesajı verildi.

SİMDER'in kahvaltı programının son konuğu Samsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, İl Müdür Yardımcısı Sedat Kurnaz ve Yapı Denetim Şube Müdürü Murat Çebi oldu. Programda ilk konuşmayı yapan SİMDER Başkanı Yunus Güney yapı sektöründeki sorunlar ve müteahhitlerin yapı denetim şirketleri ile olan ilişkilerine değindi. 

'EN BÜYÜK KALEM ARSA MALİYETLERİ'

Konuşmasında konut arzındaki yetersizliğin ve arsanın rant olarak görülmesinin gayrimenkul yapı sektörünü olumsuz etkilediğine değinen Başkan Güney, “Sektör olarak ciddi sorunlar yaşadığımız bir dönemdeyiz. Sorunlar karşısında ilk yapmamız gereken yeni parseller üreterek yeni konut alanları açmamız gerekiyor. “Nitekim şu anda gayrimenkul fiyatlarını yukarı çeken en büyük etken arsa maliyetidir. Arsanın yatırımcılar nezdinde rant olarak görülmesi gayrimenkul sektörünü ciddi olumsuz etkilemektedir. Arsa maliyetlerinin yapı maliyetleri içerisinde en büyük kalem olmaya devam etmesi nedeni ile gayrimenkul fiyatları tüketicinin arzu ettiği seviyeye inememektedir. Bizim önerimiz parsellerin konut alanlarının yatırım alanı, rant alanı olarak görülmesinin önüne geçilmesidir. Hükümetin ve belediyelerin konut alanlarının konut parsellerinin yatırım ve rant alanı olarak görülmemesi için ciddi tutarlı tedbirler almasını öneriyoruz” dedi.

'FİRMALARI DENETLİYORUZ'

Çevre Şehircilik Müdürlüğü’ne sorun yaşanan konularda başvurulabileceğini dile getiren Müdür Ömer Bolat, “Yapı denetim firmalarına çok sıkı denetimler yapıyoruz. Ve gerektiği zaman cezalar uygulanmaktadır. Kurumumuzun kapıları müteahhitlere ve sektör paydaşı herkese açıktır. Bir sorunla karşılaşmanız halinde Çevre Şehircilik olarak sizlerin de sorunlarını dinler çözmek adına çaba gösteririz. Her türlü konuda bize ulaşabileceğinizi bilmelisiniz” diye konuştu. Program sonunda görüşülen konuların burada kalmayacağı tekrar bir araya gelinerek sorunlara hep beraber çözümler üretilmeye çalışılacağı dile getirildi.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.