OMÜ'DE YABANCI ÖĞRENCİLERE EĞİTİM

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) bünyesindeki bölüm ve programlara 2022-2023 eğitim-öğretim yılı başında kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencilerine yönelik oryantasyon eğitimleri dördüncü gününü tamamladı. Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleştirilen eğitimlere; Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-Türkçe) öğrencileri katıldı.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa; Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Batuk, Prof. Dr. Mahmut Başoğlu, Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, OMÜ-Türkçe Müdürü Prof. Dr. Bekir Şişman, akademisyenler ve uluslararası öğrenci katıldı.

"KÜLTÜRLERİN TAŞIYICI ENSTRÜMANI"

Oryantasyon programında konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Üniversitemizde eğitim dili olarak Türkçeyi kullanıyoruz ama Türkçeyi aynı zamanda akademik bir dil olarak yani bir Dünya dili olarak görüyoruz. Uluslararası arenada iletişimimizin belli bir dil üzerinden sağlanması birbirimizi daha iyi anlayarak birlikte çalışma fırsatı oluşturacaktır. Diller kültürlerin taşıyıcı enstrümanlarıdır. Eğer dilimizi doğru ve düzgün kullanırsak kültürümüzü anlamak ve yeniden inşa etmeyi de mümkün kılacaktır. Burada bizim sizden isteğimiz Türkçeyi ileri düzeyde kullanabilmeniz yani yorum yapabilecek metin yazabilecek düzeyde Türkçeyi öğrenmeniz” diye konuştu.

“FIRSATLAR OLUŞTURUYOR ”

Dil konusundaki yeterliliklerin öğrencilerin önündeki fırsatları artıracağını söyleyen Rektör Ünal, “OMÜ’de uygulanan sistem gereği öğrencilerin dört farklı dilden birini (İngilizce, Arapça, Almanca ve Fransızca) B1 seviyede kullanma zorunluluğu var. Ancak bu zorunluluk sizlere başka fırsatlar oluşturuyor. Bu dillerden birini kullanabiliyorsanız derslerinizden muaf olma imkânı sağlıyor. Bu da çok kısa sürede okulu bitirme fırsatı sağlayacaktır. Eğitimin sadece dille alakalı değildir, kişisel gelişimini sağlamak, bilgi üretmek ve geleceğimizi inşa edebilecek beceriyi geliştirmek zorundayız” İfadelerini kullandı.

"OMÜ BÜTÜN İMKANLARINI SUNACAK"

Rektör Ünal konuşmasını şöyle tamamladı: “Kendi eğitiminizi önemsemenizi ve bu eğitiminizi hayatınızın kampı olarak değerlendirmenizi istiyoruz. Biz sizi önemsiyoruz. Sizin de kendi geleceğinizi önemsemenizi istiyoruz. Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olarak OMÜ sizin güçlü bir eğitim almanız için bütün imkânlarını size sunacak. Çünkü gelecekte sizleri iyi konumlarda görmek istiyoruz.”

17-21 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşecek oryantasyon ile yükseköğretim programlarına başlayan öğrencilerin OMÜ ve Samsun hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanarak nitelikli ve psiko-sosyal yönden etkili bir eğitim-öğretim dönemi geçirmeleri hedefleniyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.