Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması (IQSES) Hibe Programı Kapsamında yürütülen ve Kerimbey İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü'nün başvuru sahibi olduğu "Birlikte İyiyiz (Better Together)" projesinin veli eğitimi, Kaymakam Dr. Polat Kara, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, şube müdürleri, özel büro ekibinin ve toplamda 200 velinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

18 AY SÜRECEK

18 ay sürecek olan proje ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında bütünleştirici eğitim için özel eğitim hizmetlerinin kalitesini artırmayı hedefliyor. Proje kapsamında çalıştay ve seminerler, veli farkındalık eğitimleri, örnek ev ve E-BEP platformunun oluşturulması, özel eğitim sınıfları için ahşap eğitim materyallerinin geliştirilmesi faaliyetleri yürütülüyor. 

EĞİTİM RAPORU HAZIRLANACAK

'Birlikte İyiyiz' projesi Ondokuzmayıs Üniversitesi Ali Emine Kahvecioğlu MTAL Turgut Tüfenk İlkokulu ortaklığı, Tekkeköy Halk Eğitim Merkezi, Nevra Hilmi Tören İlkokulu, Eğitim Bir-Sen, Hayata Anlam Katanlar Derneği iştiraki ve Kerimbey Ortaokulu'nun koordinesinde yürütülüyor. Eğitim, Proje Koordinatörü Gülçin Aksoy'un sunumu ile başlayıp, Av. Dr. Jülide Işıl Bağatur'un sunumları ve velilerin katılımları ile gerçekleştirilmiştir. Bütünleştirici Eğitim İçin Özel Eğitim Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması, velilerin katılımı ile bu alanda veli farkındalığını artırmak, bilinçlendirmek, özellikle veli-öğrenci hakları konusunda katkı sağlanması ve katılımlarından alınan dönütler ile sahadaki sorunların analizinin yapılarak eğitim raporunun oluşturulması hedeflenmiştir.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.