Samsun'daki tüm camilerde cuma hutbesinde vatandaşlara Samsun Valiliği'nin gönderdiği yazı ile boğulma olaylarına karşı dikkatli olunması uyarıda bulunuldu. 

TÜM CAMİLERDE OKUNDU

Deniz sezonunun açılmasıyla birlikte boğulma vakalarına karşı dikkat çeken Samsun Valiliği'nin gönderdiği uyarı metni tüm camilerdeki Cuma hutbesinde okundu. 

HEPİMİZİN SORUMLULUĞU

Vatandaşların bu konuda dikkatli olması gerekliliğine değinen valilikten yapılan açıklama şu şekilde:  "Boğulma vakalarına karşı gerekli tüm önlemleri almaktayız. Alınan tüm önlemlere karşın iki vatandaşımız boğularak hayatını kaybetmiştir. Hepimizi gönülden üzen bu can kayıplarının yaşanmaması adına, hepimize bir takım sorumluluklar düşmektedir. Boğulma vakalarının önlenmesi adına vatandaşlarımızdan, yüzmek için yasak olan içme suyu baraj göllerine, göletlere ve derelere girmemeleri. Yüzme alanı olarak belirlenen yerleri ve cankurtaran bulunan sahilleri kullanmalarını, sahillerimizde bulunan uyarı tabelalarına uymalarını, sahillerimizde bulunan riskli olan bölgelerden kaçınmalarını, sahillerimizde sıkça görülen çeken akıntı (rip) konusunda bilgi sahibi ve dikkatli olmalarını. Aşırı rüzgarlı havalarda denize girmemelerini önemle istirham ediyoruz. Ayrıca çocuklarımızın ve gençlerimizin ailesi yanında olmadan denize girmemeleri büyük bir önem arz etmektedir. Sağlıklı ve huzurlu bir yaz geçirmeniz dileğiyle tüm vatandaşlarımıza hayırlı cumalar diliyoruz."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.