Samsun'un uydudan yayın yapan tek televizyonu olan Kanal S'ye konuşan vatandaşların bazıları art arda gelen zamları eleştirdi. Son olarak ekmeğin 3 liradan 4 liraya çıkarılmasını artan maliyetlere bağlayan vatandaşlar, birçok temel gıda ürününe gelen zammın kendilerini zorladığını, bu nedenle çözüm üretilmesi gerektiğini savundu. 

"KAZANCIMIZ TATMİN ETMİYOR"

VEYSEL İHTİYAR (Fırıncı): Un pahalandı. İşçi mahaliyeti arttı. Mecburen 4 lira yapıyoruz. Devlet bayilerden ekmeği kesse, bakkallardan satışı kaldırsa sadece fırınlarda satılsa keşke. Bakkallara çok fazla iskonta veriliyor. Eğer ucuz satılması isteniyorsa bayilerden ekmek satışı durdurulmalı. Unun çuvalı 364 lira. Zam yapmak zorunda kalınıyor. Kazancımız pek tatmin etmiyor, memnun değiliz.

"PİYASAYA GÖRE EKMEK BEDAVA"

HASAN KARATAŞ (Esnaf):  Ben esnafım. Ekmek her şeye bakıldığı zaman bedava. Sattığımız ekmek bizim masraflarımızı karşılamıyor. Bir çikolata beş lira oldu. Bir gün sonra biz o ekmeği yarı fiyatına satamıyoruz, kimse almıyor. Gelen ekmeği iki saat sonra bile insanlar almıyorlar sıcak istiyorlar. Değeri yok ekmeğin, değerli olması lazım. Bir kilo dondurma 160 lira. 160 lira 50-60 ekmek yapar. Buğday çok zor yetişiyor. Çalışan yok, tarlalar boş.

"FIRINCIYI 4 LİRA DA KURTARMAZ"

CENGİZ AYBAR: Bu enflasyonun altında ekmeğin fiyatı az bile kalmış. İnsanlar ekmeğe zam gelince un fiyatı ne kadar diye araştırmaya kalkıyor. Sadece unla yapılmıyor ekmek. İnsanlar çalışıyor, elektrik yanıyor, doğalgaz yanıyor, su ve maya gidiyor. Ekmeği bir siyasi malzeme yapmışlar, fırıncılara yükleniyorlar. Fırıncıyı 4 lira da kurtarmaz. Ama dört tl olması kalabalık nüfusu tabi çok etkiler. On tane ekmek alsa kırk lira bunu her gün yapsa binikiyüz lira yapar ayda. Onun için büyük bir külfet.

"FİYATLAR ARTIYOR"

SAVAŞ BÖLÜKBAŞ: Ekmek fiyatının 3 liradan satılmaya devam etmesini isteriz. Ama hayat şartları. Her şeye zam geliyor. Ekmeğin 4 lira olması herhalde fırıncıları mutlu eder. Yapacak bir şey yok.

"İSRAF ETMEMELİYİZ"

AHMET CİVAN: Herkes ekmek yemek zorunda. Soframıza ekmek gelmesi lazım. İdareli, israf etmeden kullanırsak 4 lira da olsa daha ucuza yemiş oluruz ekmeği. Ekmeğin 4 lira olması sorun değil. Herkes ekmeğini alabiliyor. Önemli olan israf etmemek, atmamak.

"ZAMLARA ALIŞTIK"

AYŞE DEMİR: Bence zam normal. Her şeye zam geldi. Alıştık zaten. Günde 10 tane ekmek yiyen var. Allah onlara kolaylık versin. Çok zor.

"NABZIMIZLA OYNAMASINLAR"

AYHAN ÖZGEN: Bu zamana kadar yapılan bütün zamlara alıştık. Buna da alışacağız mecbur. İnsanların nabzıyla bu kadar oynamaya gerek yok. İnsanlar da o insanların nabzıyla oynayacaklardır sandık başında.

"HALİMİZ ÇOK KÖTÜ"

RECEP YARGU: Ülkenin hali çok kötü. Bir ekmek bile 4 lira olduysa daha ne diyelim. Bunlara illahaki bir çözüm bulunması lazım. Dört-beş kişilik bir aile bu fiyatlardan ekmek alırsa hesabı siz yapın. Günlük 100-150 lira para kazanacağız, 50 lirasını ekmeğe mi vereceğiz?

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.