Samsun'da Ramazan ayı hazırlıklarına ilişkin Samsun Canlı Haber mikrofonlarına açıklamalarda bulunan vatandaşlar, hayat pahalılığından yakındı. Ramazan hazırlıkları için alış verişe çıkan vatandaşlar, "her şey ateş pahası" dedi.

Zamların Ramazan alış verişini vurduğunu kaydeden vatandaşlar şunları dile getirdi.

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ

Arif ÇELİK: "Hazırlıklarımız sürüyor. Pandemiden dolayı geçen sene insanlar evlerindeydi. Ekonomi zaten çok zayıf. Allah herkesin yardımcısı olsun. Temel gıdalarda alım gücü az. Devlet bu konuda tüketicilere destek verirse seviniriz."

HER ŞEY ÇOK PAHALI

Havva TOSUN: "Geçen seneye göre Ramazan ayı hazırlıklarımız biraz daha kısıtlı gidiyor. Her şey çok pahalı. Kalabalık olan aileler var. Onlar ne yapsın? Eski Ramazanların da tadı kalmadı. 15 gün önce hazırlık başlardı."

AİLELER İÇİN ZOR DURUM

Türkan ELİBOL: "Ramazan ayı için hazırlıklar başladı. Yufkalar açılıp makarnalar yapılıyor, erzaklar hazırlanıyor. İnanılmaz derecede pahalılık var. Biz iki kişiyiz ama çocuklu aileler için zor durum. Sonuçta Ramazan ayında da yeteri kadar beslenmek lazım."

ESKİ RAMAZANLARI ÖZLÜYORUZ

Şükran BİLGİN: "Eski Ramazanları özlüyoruz. O pidelerin kokusunu, evdekilerin eve geldiğinde pide, sebze, meyve getirmelerini çok özledik. Bu devirde bunlar bile zor hale geldi. Gözümüzde canlanıyor."

GEÇİNMEK ÇOK ZOR

GÖNÜL AYDENİZ.png

Gönül AYDENİZ: "Her şey ateş pahası. Geçen sene aldığımız peyniri aynı fiyata almak zor. Düşük gelirliler için geçinmek çok zor."

RAMAZAN PAKETİ BEKLİYORUZ

MEHMET SEKMEN.png

Mehmet SEKMEN: "Ramazan için bir hazırlığımız yok.

Büyükşehir Belediyesi ramazan paketi dağıtırsa onu almayı düşünüyoruz. Her şey çok pahalı. Geçen seneki farkı biliyorsunuz zaten."

GEÇEN SENEYE GÖRE FARK VAR

ZEYNEP SOYAD.png

Zeynep SOYAD: "Ramazan hazırlıklarımız başladı. Malzemelerimizi aldık. Ama geçen seneye göre ürünler arasında ki fark açıkça belli oluyor. Şuan daha pahalı. Eski Ramazanlar özleniyor."

ESKİSİ GİBİ DEĞİL

AHMET KESGİN.png

Ahmet KESGİN: "Ürünler arasında dengesizlikler ve pahalılaşma da bizleri etkiliyor. Eskisi gibi iftara gitmeler, sohbetler artık kalmadı. Herkes kendi başına göre hareket ediyor."

HALİMİZE ŞÜKÜR

şükrü tanrısever.png

Şükrü TANSISEVER: "Ramazan için hazırlıklar başladı. Geçen seneki Ramazanla bu sene arasında fark var elbette. Ülkeler arası savaşlar sebebiyle insanlar zor durumda. Ama yine de halimize şükür."

ALIM GÜCÜ YOK

ŞENOL KAYA.png

Şenol KAYA: "Ramazan ayı için hazırlıklarımız başladı. Pahalılıktan yana geçen sene ile bu yıl arasında çok fark var. Alım gücü yok. Her şeyin pahalı olması Ramazan ayını da etkiliyor. Eski Ramazanlar özleniyor."

Dilber BAHADIR-Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.