Samsun'da okuyan 2 üniversite öğrencisi Konya'da kendilerini polis ve savcı olarak tanıttıktan sonra 'eldencilik' yöntemiyle bir kişiden 1,5 milyon lira değerinde para ve ziynet eşyası alarak kayıplara karıştı. Tüm Türkiye'de aranan 2 üniversite öğrencisi, Samsun polisinin takibi sonucu yakalandı

samsunda-universiteli-cete.jpg-sdd.jpg

KENDİLERİNİ POLİS VE SAVCI OLARAK TANITTI

Samsun'da bulunan üniversitelerde okuyan Ahmet B. ile Mustafa U., Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında Konya'da bir kişiyi arayıp nüfus bilgilerinin FETÖ/PDY Terör Örgütü tarafından çalındığını belirterek, kendilerini Cumhuriyet Savcısı ve polis olarak tanıttı. Ardından kişiyi dolandırarak 'eldencilik' yöntemi ile 1,5 milyon lira değerinde para ve ziynet eşyasını kiraladıkları araç ile alarak kayıplara karıştı. Şikayetin ardından harekete geçen Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri kişilerin otomobille Şanlıurfa'ya gittiklerini tespit etti.

SAMSUN POLİSİ TESPİT ETTİ

Şanlıurfa ve Samsun Emniyet Müdürlüklerine haber verilmesinin ardından 2 şüpheli her yerde aranmaya başlandı. Soruşturmayı Samsun'da derinleştiren İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin Atakum İlçesi'nde bulunan 2 adreste olduklarını tespit etti. Harekete geçen ekipler Ahmet B. ile Mustafa U.'yu bulundukları adreslerde yakaladı.

YÜZDE 10 PAY ALMIŞLAR

Gözaltına alınan şüpheliler verdikleri ifadede suçlamaları kabul etmezken, dosyada 'eldencilik' yöntemi ile yapıkları dolandırıcıktan, yüzde 10 (yaklaşık 150 bin lira) pay aldıklarını ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Samsun Adliyesi'ne sevk edilen 2 öğrenci tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ne gönderildi. Soruşturma, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırlayacağı iddianamenin ardından Konya Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

Hakan AKGÜN 

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.