Samsun’un Çarşamba ilçesinde yaşayan 26 yaşındaki Zeynep Sude Sezer, akademik hayatını sürdürürken ailesinin tarımsal üretimine de omuz veriyor. Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesinde yüksek lisans yapan Sezer, Hacılıçay Mahallesi’ndeki şeftali bahçesinde babası Aydın Sezer ile birlikte hasada katılıyor.

HEM YÜKSEK LİSANS YAPIYOR HEM HASADA KATILIYOR
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan Zeynep Sude Sezer, eğitim hayatına yüksek lisansla devam ederken boş zamanlarında ailesine destek oluyor.
Çocukluğundan bu yana tarımla iç içe büyüdüğünü belirten Sezer, “Kendimi bildim bileli bu işi yapıyoruz. Biz de babama destek oluyoruz. Radyo, televizyon ve sinema bölümünü bitirdim, şu an yüksek lisansımı tamamlıyorum. Nasip olursa doktora yapacağım” dedi.

75 DÖNÜMDE FARKLI ÜRÜNLER YETİŞİYOR
Sezer ailesi yaklaşık 75 dönümlük arazide üretim yapıyor. Arazinin farklı bölümlerinde şeftali ve ceviz yetiştirilirken, fındık ve mısır üretimi de gerçekleştiriliyor.
Tarımsal üretimi ailece sürdürdüklerini söyleyen Sezer, “Hem sevdiğimiz için hem de babamızı yalnız bırakmamak için ailece bu işi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ŞEFTALİDE REKOLTE YARI YARIYA AZALDI
Bu yıl şeftali üretiminde geçen sezona göre ciddi düşüş yaşandığını belirten Sezer, rekoltenin yaklaşık yüzde 50 azaldığını söyledi.
Fiyatların da geçen yıla göre gerilediğini ifade eden Sezer, “Şeftalide geçen seneye göre üretim yarı yarıya az. Fiyatlarda da fazlasıyla bir düşüş var. Geçen sene olan fiyatlar zaten 15 yılda bir ancak olurdu” diye konuştu.

Sezer ailesi, bir yandan hasat çalışmalarını sürdürürken diğer yandan fındık, mısır ve ceviz başta olmak üzere farklı ürünlerde üretime devam ediyor.
Samsun’da hurda parçalar teknolojiye dönüştü!
Samsun’da cankurtaranlar 3 ayda 432 kişiyi kurtardı
DAHA FAZLA SAMSUN HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ





