Samsun’da Ulaşıma Yüzde 25 Zam Samsun’da toplu taşıma ve taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldı

Samsun’da toplu taşıma ve taksi ücretlerine yüzde 25 oranında zam yapıldı. SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, kararın esnafı memnun etmediğini söyledi

4 LİRADAN 5 LİRAYA ÇIKTI Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nde toplu ulaşım ve taksi ücretlerine zam kararı görüşüldü. UKOME'den, toplu taşıma ücretlerine yüzde 25 oranında zam kararı çıktı. Buna göre kent için dolmuş ve minibüs hatlarında kişi başı yolcu fiyatı 4 liradan 5 liraya yükseldi.

ESNAFI MEMNUN ETMEDİ Yüzde 25 zam kararının esnafı memnun etmediğini dile getiren SESOB Başkanı Hacı Eyüp Güler, "Mazota sürekli zam geliyor. Mazota para yetmiyor. Biz istediğimiz fiyatta yolcu taşıyamıyoruz. Enflasyon ve son bir yıldır gelen zamlara ve maliyetlere baktığımızda zam oranının yüzde 36'dan aşağı olmamasını istiyorduk. Esnaf zararına çalışıyorlar. Yüzde 25 memnun etmedi. Tarifeler karar yürürlüğe girdikten sonra faaliyete geçecek." diye konuştu.

Kararın önümüzdeki hafta başında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından imzalandıktan sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.