Samsun'da şehir içi dolmuş hatlarında kişi başı yolcu ücreti 5 liradan 6.5 liraya yükselirken, öğrenci ücreti de 5.25 TL oldu. Samsun Canlı Haber'e açıklamalarda bulunan vatandaşların birçoğu, yükselen akaryakıt fiyatlarının ardından zammın normal olduğunu belirterek, ücretlerin uygun olduğunu söyledi.

AKARYAKIT PAHALI NORMAL

Engin YÜKSEL: Akaryakıt fiyatları bu kadar yüksekken 6 lira 50 kuruş zam yapılması normal. Ucuz bir şey kalmadı. Her şeyin fiyatı değişiyor. Dolmuşa da zam geleceği belliydi.

Mahir GÜL.JPG

OLACAĞI BUYDU

Mahir GÜL: Olacağı buydu. Yapacak bir şey yok. 6 lira 50 kuruş pahalı ama bir yerden bir yere gidebilmek için bu ücreti vereceğiz. Malatya'dan Samsun'a geldim iş yapabilmek için ancak bana 1 lira kalıyor. Umarım her şey yoluna girer.

Süleyman BEKTAŞ.JPG

HER ŞEY ORTADA

Süleyman BEKTAŞ: Dolmuş ücretlerinin 6 lira 50 kuruş olmasını makul buluyorum. Her şey pahalı. Yakıtta zaten çok pahalı. Bütün durum ortada. Sadece Türkiye'de böyle değil. Dünyada da böyle. Pandemide de Türkiye ayakta kalmaya çalıştı.

Ali ÇOLAK.JPG

SONUMUZ HAYIR OLSUN

Ali ÇOLAK: Demek ki bu zam gerekliymiş ve yapmışlar. Hayat pahalılığı da var. Allah sonumuzu hayır eylesin. Her şeye zam gelmeye devam ediyor. Bakalım nereye kadar gidecek. Başka diyecek bir şey yok.

Elif ÇAKIR.JPG

HAYAT ÇOK PAHALI

Elif ÇAKIR: Her şeye haftada bir zam geliyor. Ne diyelim. Gerçekten hayat çok pahalı. Eşim asgari ücretle çalışıyor iki çocuğumuz var. Kira ve faturalar derken zorlanıyoruz.

Yücel KESİM.JPG

EKONOMİK SAVAŞ

Yücel KESİM: Dünya geneline baktığımız zaman birçok kaleme zam geliyor. Petrol ürünlerinin fiyatları belli. Ekonomik bir savaş içerisindeyiz. Ancak yapabileceğimiz pek bir şey yok.

Yusuf MEMİŞ.JPG

DOLMUŞÇULARIN HAKKI

Yusuf MEMİŞ: Mazota zam geldi. Dolmuşçuların da hakkı. Vatandaşın bir suçu yok. Akaryakıt fiyatları böyle olunca, insanlar geçinebilmek için başka bir çare bulamıyor.

Kerimcan DEMİRCİ.JPG

ZORLANIYORUZ

Kerimcan DEMRİCİ: Biz öğrenciler için bence çok iyi olmadı. Bazen harçlığımız olmuyor. Eve giderken bazen zorlanıyoruz. Ailemiz de zor durumda kalıyor.

Görkem BOZKURT.JPG

FİYATLAR ETKİLİYOR

Görkem BOZKURT: Öğrenci olduğum için yüksek fiyatlar beni etkiliyor. Günde iki kez dolmuşu kullanmak zorunda kalıyorum. Ayda yaklaşık 200 lira yol parası verirken, masrafım şimdi daha da artacak.

Yıldıray ALKILIÇ.JPG

ANLAMAK LAZIM

Yıldıray ALKILIÇ: Akaryakıt fiyatlarına göre dolmuşçular da haklı. Bence az bile geledi. Onlarda evine ekmek götürüyor. Belki de onların da benim gibi okuyan çocukları var. Onları da anlamak lazım.

Dilber BAHADIR, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.