Samsun'da Toplu Taşımaya Zam Masada! Karar İçin Tarih Belli Oldu Samsun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fevzi Apaydın, dolmuş minibüs ve taksi ücretleri için zam taleplerinin salı günü UKOME'de karara bağlanacağını açıkladı

Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanı olan Fevzi Apaydın, Samsun'da toplu taşıma araçları ve taksi ücretlerine zam yapılmasına ilişkin bugün Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Demir ile görüşeceklerini, Salı günü ise UKOME toplantısında karar alınacağını söyledi.

21-apaydın.jpg

MİNİBÜSLERİN ÇOĞU ÇALIŞMIYOR

Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan Apaydın, "Şoför ve dolmuş esnafı akaryakıta gelen zamlar nedeniyle eridi. Dolmuş, taksi ve minibüs ücretlerine bu şartlarda zam yapılması gerekiyor. Ancak vatandaşlarımızın da zor durumda olduklarını biliyoruz. Her şeye zam geliyor. Bu zamlar şoför ve dolmuş esnafımız için ikinci bir pandemi oldu. Zamların karşısında durulamıyor. Şu an Samsun'da İncesu ve Taflan minübüslerinin çoğu mazot alamadıkları için çalışamıyor. Aldıkları yolcu parası Samsun'a geliş gidişe yetmiyor" dedi.

12-dolmuş (1).JPG

SALI GÜNÜ BELİRLENECEK

Sıkıntıları Büyükşehir Belediyesi'ne ilettiklerini ve bugün Mustafa Demir ile gerçekleşecek görüşmede de, dolmuş ve minibüs yolcu ücretlerine yapılacak zam oranının belirleneceğine dikkat çeken Apaydın, şunları dile getirdi:

"Samsun'da 670 minibüs, dolmuş hattında ise 470 araç çalışıyor. Şoför esnafı akaryakıta gelen zamlar nedeniyle zor durumda kaldı. Dolmuş ve minibüs hatlarının ücretlerine zam yapılmak zorunda. Salı günü UKOME toplantısında zam kararı alınacak. Şu an yapılacak zam ile ilgili rakam belli değil. Bunun sebebi akaryakıta gelen zamlar. Dolmuş ve minibüs ücretleri 8 TL olmayacak ama, şartlar bu rakamın çokta aşağısı olmayacak gibi gösteriyor."

Dilber BAHADIR

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.