Samsun'da, AFAD öncülüğünde başlatılan ve Vali Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın da bizzat katıldığı "Deprem anı ve tahliye tatbikatı" ile SMG yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'un köşe yazalarında gündeme getirdiği "Afet ve acil durum toplanma merkezleri" yeniden değerlendirelecek.

vali-zulkif-dagli-ic-410

ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı'nın, afet ve acil durumlarda barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi akışını sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği yerler konusunda, yeniden bir değerlendirme yapılarak, yasada belirtildiği gibi uygulamaların gerçekleştirilmesi için AFAD ve belediyeler başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla bir çalışma başlattığı öğrenildi.

YENİDEN DEĞERLENDİRİLECEK

İlk "Deprem anı ve tahliye tatbikatı"ndan sonra söz konusu çalışmaların yaygınlaştırılacağını açıklayan Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı'nın Samsun Medya Grubu Yayın Kurulu Başkanı Necdet Uzun'un köşe yazılarında gündeme getirdiği "Afet ve acil durum toplanma merkezleri" konusunda da duyarlılığını ortaya koydu. Dağlı'nın başlattığı çalışma ile Samsun'daki mevcut toplanma merkezlerinin gözden geçirileceği ve yetersiz yerlerin de yeniden düzenleceği öğrenildi.

Haber Kaynak: Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.