Samsun'un Tekkeköy İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana gelen olayda limandan buğday taşıyan TIR'a bir grup vatandaşın TIR'ın önünü kesip  dorsesinin kapatığı açtığı iddia edildi.  Dorseden yola saçılan buğdaylar ise çuvallara dolduruldu .

DİNLEYEN OLMADI
Köprü üzerine bir grup çocuğun yolunu kestiğini belirten şoför Nevzat Kaygısız, “ Cumhuriyet Mahallesin'de bir köprünün üzerinde 10-12 yaşlarında bir grup çocuk yolumu kesti. Aralarından birisi tırımın önünü elinde taşla beni durdurdu. Diğer arkadaşlarından birisi aynaya asıldı ve görüş açımı kapattı. Geri kalan arkadaşları ise arkada bulunan küçük kapağı açarak dorsenin içindeki buğdayın yere dökülmesine sebep oldu. Ben olaylardan habersiz 50 metre gittim ki çevrediki insanlar beni uyardı. Durdum ve geri baktığımda dorsemden yaklaşık olarak 5 ton malzemenin yere döküldüğünü gördüm. İnmeye fırsatım olmadan, yaklaşık 20 kişi yaşlısı genci, ellerinde kürek ve çuvallarla malzemeyi yağmalamaya başladılar. Ben, araçtan inip dil döktüm yapmayın, yazıktır günahtır dedim ama beni dinleyen olmadı" dedi.

ÖNLEM ALINMIYOR
Şirket Görevlisi Erkan Demir ise şunları söyledi: “Cumhuriyet Mahallesi'nin en büyük problemi bu. Gelen kamyoncu ve tırcı arkadaşlarımız sürekli mağdur oluyor. Yaşlısı genci demeden arabaların önlerini kesip bunları yapıyorlar. Şu an Nevzat Bey'in 15-20 bin lira masrafı var. Yetkililer artık bu duruma bir çözüm bulmalı. Daha önce de birçok kez bu olayları yaşadık, şikayette bulunduk ama önlem alınmıyor. Bir başkasının mağdur olmaması adına sesimizi duymalılar."

Mustafa İNAN