Karadeniz'in muhteşem lezzetleriyle, çayını aynı sofrada buluşturan Tirebolu Çaysan Kahvaltı ve Çay Evi, Tekkeköy ilçesindeki nezih mekanıyla hem Samsunlulara hem de şehir dışından gelen misafirlerine hizmet veriyor. 

Tekkeköy ilçesinde Samsun-Ordu Karayolu üzerinde hizmet veren, Alpa Gıda Şirketler Grubu’nun Türkiye çapından bilinen Tirebolu Çaysan ve Elmas Çay markalarının da satışının yapıldığı kahvaltı evinde Karadeniz'in doğal ürünleriyle yapılan kuymak, Çakallı Menemeni, haluj, çorba çeşitleri gibi geniş ürün yelpazesiyle fark yaratıyor.

ALANINDA UZMAN EKİP 

1996 yılından beri ticaretle uğraştığını ve alanında uzman bir ekiple çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Tirebolu Çaysan Kahvaltı ve Çay Evi işletmecisi Sinan Alakuş, "Şartlar gerektirdi, üretim yatırımları yaptık. İlk önce aromalı içecek, sonra kahveci çay kazanı imalatı, şeker, çay paketlemeyle birlikte devamında Tirebolu'da, Tirebolu Çay Sanayi ve Ticaret A.Ş. isimli fabrikayı kendi üzerimize devralarak, yaş çaydan kuru çay üretmeye başlayarak ticaret hayatımızı güçlendirdik ve devam ediyoruz. Türkiye'de 22 tane ilde yaklaşık 28 tane bayimizle beraber piyasadayız" dedi. 

TÜRKİYE'YE YAYILACAK

Tirebolu Çaysan Kahvaltı ve Çay Evi hakkında da bilgi veren Alakuş, "Samsun'un yerel halkı böyle bir firma olduğunu bilsin, tanısın, üretmiş olduğu ürünleri bilsin diye bu işletmeyi hayata geçirdik. Çünkü raflarımızda sergilemiş olduğumuz ürünlerin yüzde 99'u Samsun'daki ana şirketimizin üretmiş olduğu ürünler. Bu ürünleri birebir halkımızla buluşturmak için, Samsun-Trabzon yol güzergahından geçen araçlar bir mola versin, bir bardak çayımızı içsin, ürünlerimizi tanısın, leziz ürünlerimizi tatsın diye açtık. Nasip olursa 2023'te ikinci ve üçüncü şubeyi açtıktan sonra Türkiye'deki bayilerimizi hepsini açılışlara davet edip, onların da kendi bölgelerinde böyle bir yer açmalarını sağlamak" diye konuştu.

DOĞAL VE KALİTELİ ÜRÜN YELPAZESİ 

Vatandaşları doğal ve kaliteli ürünlerle buluşturduklarını dile getiren Alakuş şunları söyledi: "Yaşamda da, ticarette de başarının sırrı önce dürüstlük. Tost için kaşarımızı Korgan'dan, ekmek ve sucuğumuzu Ordu'dan getirtiyoruz. Çerkez böreği ya da haluj yapıyoruz. Bunun hamurunu ve peynirini özel yaptırıyoruz. Yani kahvaltı ve çay evimizde kullanmış olduğumuz ürünleri olabildiğince doğal ve kaliteli yapan yerlerden seçmeye çalışıyoruz. Ters kuymak yapıyoruz. Ters kuymağa Vakfıkebirli bir arkadaşımızın önerisiyle başladık. Bize bu işin nasıl yapıldığının bilgisi gelmedi ama yapmış olduğumuz incelemelerle mutfaktaki zeki aşçılarım, onun formülünü çözdü. Ters kuymağı da zenginleştirdik. Müşterinin talebine göre yumurta, sucuk, kuşbaşı koyuyoruz. İnanılmaz lezzetli bir ters kuymağımız oldu. Dünyayı tersine çevirdik yani."  

VATANDAŞLARA DAVET 

Her zaman önerilere açık olduklarını kaydeden Alakuş, "Misafirlerimiz, müşterilerimiz kesinlikle burada aradıkları lezzet ve kaliteyi bulacaklardır. Buradaki esnaf arkadaşlar bizden sabah kahvaltısında biz çorba istiyoruz dediler. Çok güzel bir mercimek çorbası, kafkas çorbası yapıyoruz. Hedefimiz uzun vadede kahvaltı ve çay evimizi zincir hale getirmek. Sergilemiş olduğumuz ürünlerin tamamı bizim Samsun'da ana şirketimiz olan Alpa Gıda'nın üretimidir. Tüm vatandaşlarımızı buraya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN