“Çalışma Kampı”, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ev sahipliğinde 16-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de ilk kez Samsun’da düzenlendi.

"GÜVENİLİR BİLGİNİN SANTRALİ TİCARET SİCİLİDİR"

Üç gün boyunca devam eden programın açılışında konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Kerem Tüfekçi, ticaret sicili müdürlüklerinin öneminin, büyük bir hızla gelişen teknoloji ve küreselleşen ekonomi ile çok daha net ortaya çıktığını söyledi. Ticaret sicilinin; ticari işletmelerin, ticaret şirketlerinin verileri için kamuya açık, devlet gözetiminde tutulan bir veri bankası olduğuna vurgu yapan Tüfekçi, “Ticari işlemlere güvenle girişmek için güvenilir bilgiye ihtiyaç vardır. Bu güvenilir bilginin santrali de ticaret sicilidir. Biz de Oda olarak üyelerimizin ticaret sicili müdürlüklerinde işlemlerini hızlandırmak ve üyelere verilen hizmetin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışma ve projelere büyük önem vermekteyiz. Ev sahipliğimizde ilk kez ilimizde yapılan bu organizasyonu çok anlamlı ve değerli buluyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

"İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Çalışma Kampı’nın ardından açıklamalarda bulunan Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Can Balak ise, kurum olarak ticaret sicili müdürlükleri ile işbirliği içinde çalışmaya devam ettiklerini ifade ederek, düzenlenen programın çok faydalı geçtiğini söyledi. Balak ayrıca, ev sahipliğinden dolayı da Samsun TSO yönetimine teşekkür etti.

TİCARET SİCİLİ MÜDÜRLERİ DE KATILDI

Çalışma Kampı’na ayrıca, Ticaret Bakanlığı Daire Başkanları Serkan Yüksel ve Recep Yılmaz, Ticaret Bakanlığı Uzmanları Vildan Bal, Ezgi Kaderoğlu ve Deniz Ernalbant, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi Müdürü Gökhan Mirahmetoğlu, TOBB Uzmanları Bekir Çalışkan, Senay Yılmaz ve Selma Başar ile Samsun Ticaret Sicili Müdürü Semra Aysevinç, İstanbul Ticaret Sicili Müdürü Fatmagül Kansoy Temel, Ankara Ticaret Sicili Müdürü İbrahim Tırpancı, İzmir Ticaret Sicili Müdürü Mehmet Ak, Mersin Ticaret Sicili Müdürü Halis Çakır ve Bursa Ticaret Sicili Müdürü Hüseyin Çavuşoğlu katıldı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.