Samsun'da havaların serinlemesiyle birlikte palamuttan sonra istavritte tezgahlardaki yerini aldı. Et ve tavuğa göre balığın daha ucuz olduğunu belirten vatandaşlar, poşet poşet balık aldı.

SAMSUN'DA İSTAVRİT 25 TL

Karadeniz'de balıkçılar, yeni av sezonuyla ağlarını denize bırakmaya devam ediyor. Bol miktarda avlanan palamut balığı, ilk etapta balıkçıların yüzünü güldürürken, istavritte kendini göstermeye başladı. Denizdeki bereket tezgahlara da yansıdı. İlk günlerde 60 liradan satılan palamudun fiyatı yarı yarıya düştü. Sezonun ilk günleri olmasına rağmen kendisini gösteren istavritte 25 TL'lik fiyatı tezgahlardaki yerini aldı. 

"FİYATLAR UYGUN"

Balıkçılar, bu sezona iyi başladıklarını ve ilerleyen günlerde havaların soğumasıyla balığın daha da bollaşacağını belirtti. Esnaf, vatandaşların et ve tavuk yerine balığa yöneldiğini ve fiyatları da uygun bulduklarını dile getirdi.

"BU SEZON BOL BOL BALIK YİYECEĞİZ"

Balıkçılar önünde yoğun kalabalık oluşturan vatandaş ise geçen seneye göre bu sene daha fazla balık yiyeceklerini umduklarını belirterek, "Geçen sene bu zamanlar bu kadar bolluk yoktu. Bu sene balık bol. Fiyatı da et ve tavuğa göre daha uygun. Bu sezon bol bol balık yiyeceğiz inşallah. Fiyatlar hava soğuyunca düşerse de çok daha iyi olur" dediler.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN