Finalleri Samsun’da düzenlenen TEKNOFEST KARADENİZ’i 6 günde 900 binden fazla kişi ziyaret etti. Festival, Karadeniz genelinde toplamda ise 1 milyon 250 binden fazla kişiyi ağırladı.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın yürütücülüğünde düzenlenen TEKNOFEST, bu yıl 101 paydaşı ve sponsorları dahil 130 katılımcı firmanın yer aldığı dev bir organizasyon olarak 5. yılını kutladı.

TEKNOFEST'TE UNUTULMAZ ANLAR

TEKNOFEST, geride bıraktığı 6 gün boyunca teknoloji, bilim, havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, sahne gösterileri, konserler ve etkinliklerle dolu programıyla Karadenizlilere unutulmaz anlar yaşattı. Türkiye’nin önde gelen kamu ve özel sektör firmalarının en inovatif ürünlerini sergilediği fuar alanları, gökyüzünde heyecan ve adrenalinin bir an olsun eksilmediği festivalde tamamı yerli üretim olan Milli Kanatlar’ın gösteri uçuşları, AKINCI Taaruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak Helikopteri, Gökbey Helikopteri, Aksungur ve Türk Silahlı Kuvvetlerine ait F-16 uçakları ile SOLOTÜRK ve Türk Yıldızları'nın muhteşem akrobasi uçuşları festival heyecanını doruklara taşıdı. Festival kapsamında düzenlenen Sahne Senin etkinliği, halk oyunları gösterileri ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı. Tüm bunların yanında 7 özel tematik çadırda sergilenen yarışmalar ve eğitici atölyelerde öğrenciler bilim, teknoloji ve uzayla dolu bir serüvenle buluşturdu.

ZİYARETÇİLER YAKINDAN İNCELEDİ

Bu yıl festival kapsamında düzenlenen Refik Anadol “Makine Hatıraları: Uzay Sergisi”, bilim şovlar, Rafadan Tayfa gösterisi, dikey rüzgar tüneli ve sanal gerçeklik tüneli ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, statik sergi alanında ilk kez sergilenen BAYRAKTAR MİUS KIZILELMA başta olmak üzere, Hürjet, Akıncı, F-16, F-4, AS-532 EuroCopter, T-38, CN-235 CASA (HVKK), CN-235 CASA, ATAK- II, Hürkuş, TB-2, AB 412, ANKA, GÖKBEY, Beli 429 ve MMU’yu ziyaretçiler yakından inceleme fırsatı buldu.

7 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE ÖDÜL DAĞITILDI

Millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda gençlerin ilgisinin artırılması hedeflenerek bu alanlarda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için festival kapsamında düzenlenen “Teknoloji Yarışmaları” bu yıl 40 ana yarışma-99 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. TEKNOFEST teknoloji yarışmalarıyla 5. yılında da hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve en iyisi olmak için mücadele eden gençlerin başarılı ve öz güvenli projelerine sahne oldu. TEKNOFEST’te yarışıp dereceye giren takımlara festival kapsamında 7 Milyon TL'nin üzerinde ödül verildi.

AA-20220904-28809190-28809188-SELCUK_BAYRAKTAR_TEKNOFEST_KARADENIZ_ODUL_TORENINDE_KONUSTU

GİRİŞİM PROGRAMI İLK MEZUNLARINI VERDİ 

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında, T3 Girişim Merkezi yürütücülüğünde bu yıl ilk defa düzenlenen TEKNOFEST Girişim Programı'nın ilk dönem mezuniyet töreni TEKNOFEST KARADENİZ’de gerçekleşti. Girişim programının en başarılı girişimleri törende ödüllerine kavuştu. TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, TEKNOFEST paydaşları, yatırımcılar, ziyaretçiler, tüm mezun girişimler, katılımcı ve paydaşların katıldığı mezuniyet törenine ilgi çok büyük oldu. Ön kuluçka programını başarıyla tamamlayan 20 girişim 100 bin TL hibe almaya hak kazandı. 5 girişim ise hızlandırma programından mezun olarak 200 bin TL hibe aldı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı girişimlere toplam 3 milyon hibe desteği sağladı.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.