Samsun'da 30 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek olan  TEKNOFEST öncesi trafik sıkışıklığının önlenmesi için, SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, KATİD Başkanı Murat Toktaş ile Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Oktay Ergör çağrı da bulunarak özel araçla trafiğe çıkışların önüne geçilmesi için toplu taşımanın ücretsiz olması konusunda yetkililere seslendi.

19-ulaşım (1)

'HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN'

SESOB Başkanı Hacı Eyüb Güler, TEKNOFEST Karadeniz'in finallerinin Samsun'da gerçekleştirilmesinin kent için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Toplu taşıma araçlarının da bu tarihler arasında ücretsiz yapılması, sürücüleri teşvik edeceğine inanıyorum. Herkes elini taşın altına koymalı. Bu sınavı en iyi şekilde vermek zorundayız. Kolay kolay elimize bu fırsat bir daha geçmez. Şehrimizin tanıtılması açısından ve iyi izlenim bırakmak adına 7'den 70'e herkes, detayları en ince ayrıntısına kadar düşünmeli ve hayata geçirmeli" dedi.

19-ulaşım (3)

'KATILIMI DA ARTIRACAKTIR'

Trafik yoğunluğunun azaltılması için vatandaşlar için toplu taşımanın ücretsiz yapılması gerektiğini belirten KATİD Başkanı Toktaş, "Toplu taşıma ücretsiz olması, katılımı artıracağı gibi trafik yoğunluğunu da azaltacaktır. TEKNOFEST sürecinde toplu taşıma araçlarının ücretsiz olması durumunda bu etkinliğe gidecek olan araç sahibi vatandaşlarımızın da toplu taşıma araçlarını kullanmalarını tavsiye ediyoruz. Böyle olursa hem trafik trafik yoğunluğu azalacak, hem de gelen misafirlerimiz de bunalmadan alana ulaşabilecektir" diye konuştu.

19-ulaşım (2)

'TRAFİĞİ RAHATLATACAKTIR'

Vatandaşların toplu taşımaya yönlendirilmesinin önemine değinen Trafik Kazalarını Önleme Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ergör ise şunları söyledi:

"Bu çok önemli. Tek temennimiz kaza olmaması ve trafiğin tıkanmaması. Bu işin kabusa çevrilmemesini istiyoruz. Toplu taşımanın ücretsiz olması ve araç sahiplerinin de etkinlik tarihlerinde toplu taşıma araçlarını kullanması şehir için trafiğini rahatlatacatır."

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.