SAMSUN'DA GÖRENLERİ TEDİRGİN ETTİ

Atakum ilçesi Türkiş mevkisindeki sahile vuran ölü bir yunus görenleri tedirgin etti. Sabah saatlerinde yürüyüşe çıkan vatandaşlar ölü yunusu görünce yetkili belediyeye haber verdi.

AW599691_01.jpg

VÜCUDUNDA YARALAR BULUNUYOR

Belediye görevlileri, yaklaşık 1 buçuk metre uzunluğunda olan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar bulunan yunusu sahil kenarından alıp götürdü.

AW599691_02.jpg

İNCELEMEYE ALINDILAR

Öte yandan, Sinop ve Samsun kıyılarında ölü olarak sahillere vuran çok sayıda ‘kara gerdanlı dalgıç kuşu', ölüm sebepleri araştırılmak üzere incelemeye alındı.

Konuya ilişkin konuşan Sinop Üniversitesi'nden Doç. Dr. Biyolog Evrim Sönmez, geçen yıllarda Kanada bölgesinde bu türlerin Batı Nil virüsüne yakalandıklarını, yeniden bir virüs tablosuyla karşılaşma ihtimali olduklarını söyledi. Sönmez, “Açlık olabilir ilk etapta aklımıza gelen veya Batı Nil virüsü dediğimiz bir virüs var bu birkaç yıl önce Kanada’nın kıyılarında kara gerdanlı dalgıçların bir kısmında bulunmuş, onun nedeni olabilir. Balıkçı ağlarına takılmış olabilir ama düşük bir ihtimal. Onun için virütik, bakteriyolojik veya toksikolojik testlerin öncelikle yapılması gerekiyor net bir karar verebilmek için” şeklinde konuştu.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.